Bristol, Balloons en Bath; 8 -13 augustus 2024

Luchtballon festival in Bristol

6 daagse reis € 735,- In het zuidwesten van Engeland vindt het International Balloon Fiesta plaats, daarnaast kunnen we het elegante Bath bezoeken én in Oxford de “dreaming spires ” bewonderen.

Dag 1 20.00 Den Haag CS. Transfer naar Hoek van Holland: oversteek met Stena line naar Harwich, England.
Dag 2 06.30 aankomst Harwich, herberg The Green man voor ontbijt, Oxford, Bristol, hotel****
Dag 3 Recreatie in Bristol en International Balloon Festival
Dag 4 Dag excursie: Bath met rondleiding door een plaatselijke gids
Dag 5Uitchecken hotel, Landhuis Hughenden, Colchester. Inscheping Stena Line, Harwich.
Dag 68.30 Aankomst Hoek van Holland. Transfer naar Den Haag CS.

8 augustus Transfer vanaf Den Haag CS. Eénmaal aan boord is het genieten van het spectaculaire uitzicht op zee, een drankje en een hapje en natuurlijk de luxe en-suite hut met tv. We zijn op reis!

9 augustus Bij aankomst in Harwich maken we kennis met onze Engelse chauffeur en zijn bus die geheel ter beschikking aan ons zijn gesteld. Op weg naar Bristol hebben we, naast een ochtend pauze in de historische herberg The Green man, nog vrije tijd in de prachtige stad Oxford, bekend als “the city of dreaming spires” vanwege de vele Gotische torens. Alhoewel de universiteitsgebouwen uit de 15de,16de en 17de eeuw stammen, is het toch een moderne stad vanwege het studentenleven. Veel bekende schrijvers, dichters en wetenschappers hebben hier gestudeerd. Door de detectiveseries: Morse en Lewis is het straatbeeld van Oxford voor veel mensen bekend geworden. Tegen het eind van de middag arriveren we in Bristol, waar we ons aanmelden in het moderne Novotel Bristol Centre****. Gezamenlijk zullen we hier dineren.

10 augustus Na het ontbijt hebben we vrije tijd om zelf Bristol te verkennen. Ons hotel is op 15 minuten loopafstand van de levendige havenwijk en het winkelcentrum Cabot Circus. Bristol heeft veel te bieden aan kunst en cultuur. Vroeg in de middag brengt onze chauffeur ons naar de plek waar het luchtspektakel zal plaatsvinden: het 600 jaar oude Ashton Court Estate, waar honderden luchtballonnen in allerlei vormen, kleuren en maten weg zullen drijven over de stad en het omliggende platteland. Een spectaculair schouwspel ( het is ook mogelijk om zelf deel te nemen als passagier, informeer bij ons over prijzen hiervan).

Het geheel wordt omringd door tal van activiteiten, zoals livemuziek, stalletjes, eetgelegenheden en bars. Om 21.00 uur vindt de legendarische en magische NIGHT GLOW plaats: wanneer de ballonnen oplichten op de soundtrack van BBC Radio Bristol. Na deze show staat de bus klaar voor transfer naar ons hotel.

11 augustus. Na het ontbijt gaan we Bath bezoeken. Het is genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege het gebruik van Cotswold stone bij alle historische gebouwen. De geschiedenis gaat terug tot aan het begin van onze jaartelling. De Romeinse baden in het bijzonder zijn zeer beroemd en niet voor niets; de natuurlijke bronnen zorgen al eeuwen voor geneeskrachtig water.

Een plaatselijke gids zal ons rondleiden in het centrum van Bath. Daarna kunnen we zelf een keuze maken: bijv. de Roman Baths bezoeken, het geneeskrachtige water proeven in de Pump room en natuurlijk is daar de zeer fraaie Pulteney Bridge te bewonderen, een nabootsing van de bekende Ponte Vecchi in Florence. We zijn op tijd terug voor het gezamenlijk diner in ons hotel.

12 augustus Na ontbijt en uitchecken van het hotel, rijdt onze chauffeur richting het westen. Onze eerste stop zal zijn in de schitterende Chiltern Hills waar zich het landhuis “Hughenden” bevindt. We worden verwelkomd met een lezing waarin de geschiedenis van het landhuis, de tuinen en het oorlogsverhaal wordt uitgelegd. Na bezichtiging en lunch vertrekken we naar de oudste stad van Engeland: Colchester. Hier kunnen we ook dineren.

21.30 Inscheping Harwich.

13 augustus 08.30. Aankomst Hoek van Holland en transfer naar Den Haag CS.Inclusief
– Met Stena Line oversteek Hoek van Holland-Harwich inclusief hutaccommodatie (2 pers. binnenhut met eigen douche + toilet)

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.

– Verblijf in 4* hotel inclusief 2-persoons kamer en-suite

– Maaltijden in Engeland:

Dag 2 exclusief ontbijt, inclusief hotel diner

Dag 3 inclusief hotel ontbijt, exclusief diner

Dag 4 inclusief hotel ontbijt en hotel diner

Dag 5 inclusief hotel ontbijt, exclusief diner

– Excursies dag 2, dag 3 shuttle balloon festival v.v. dag 4 en dag 5.

Exclusief: alle lunches. Extra bij te boeken: 2 of 4 persoons buitenhut-en-suite.

* NB Ballonvaren is weer- en windafhankelijk. Het vlieg comité zal door middel van een rookkanon aankondigen of het voor de piloten veilig is om het luchtruim in te gaan. Dit is altijd een moment van spanning en draagt ​​bij aan de magie van het in de juiste omstandigheden de trossen los te kunnen gooien. Het evenement gaat door, ongeacht het weer.

Wij vragen uw interesse voor deze bijzondere reis te melden vóór 28 februari 2024. Dit in verband met de hotelbezetting in het hoogseizoen en het 4 daagse internationale balloon festival waar duizenden bezoekers op af komen.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 25 maart 2024 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06-25553870 of 06-55828882