Harrogate Autumn Flower show 14 – 19 september 2023

Prachtige showtuinen, landhuizen en meer

Prijs 6 daagse reis € 625,

Dag 1 16.30 uur transfer vanaf Den Haag CS naar Rotterdam/Europoort. Oversteek Hull met P&O Ferries.
Dag 2 9.30 uur Bezoek aan Ripon, lunch, inchecken in het Harrogate 4*Cedar Court hotel, Rondleiding door het centrum.
Dag 3 Excursie Yorkshire Dales National Park; o.a. Ripon, Grassington, Pateley bridge.
Dag 4 Harrogate Autumn Flower show; Newby Hall& Gardens.
Dag 5Uitchecken, bezoek aan York en Treasurers’ house. In de middag naar P&O Ferries, Hull-Rotterdam, inscheping.
Dag 608.30 uur aankomst Rotterdam/Europoort. Transfer naar Den Haag CS.
style=”border:0;”

14 sept. 16.00 uur.
Bij Den Haag CS stappen wij op de MTB-bus die ons direct naar de P&O veerdienst, Europoort brengt. Voor de oversteek verzamelen we in de wachthal en na inchecken kunnen we relaxen en zien wat er allemaal voor entertainment is aan boord van “The Pride of Rotterdam”. Als u een voucher hebt gekocht, kunt u genieten van het uitgebreide diner-buffet en vast kennismaken met de andere groepsleden.

15 sept. 9.00 Aankomst in Hull en kennismaking met onze chauffeur. Het wordt een mooie start van de reis: vrije tijd in Ripon met zijn imposante kathedraal, diverse musea en bloeiende eetcultuur plus het elegante Harrogate met luxe winkels en prachtige parken/tuinen en ons logement aldaar: het uit 1671 stammende ****Cedar Court hotel, gelegen in het centrum van Harrogate. Met uitzicht op een groot parklandschap verblijven wij hier op basis van half pension. Het hotel is trots op haar keuken: met zoveel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten en dranken wil het hotel haar gasten de smaak van Yorkshire aanbieden.

16 sept. Vandaag staat een verkenningstocht door de Yorkshire Dales op het programma. Dit nationaal park staat bekend om zijn variatie aan landschappen, ongerepte natuur en rijk cultureel erfgoed. Onze tour gaat o.a. naar het lieflijke stadje Pateley Bridge, Grassington, Upper Wharfedale en het charmante kasteelstadje Skipton. Terug in “the Cedar” kunnen we een heerlijk diner verwachten en daarna is het genieten van het aangeboden entertainment.

17 sept. Bezoek aan het Georgische landhuis Newby Hall, alwaar de herfst bloemenshow op grootse wijze wordt gepresenteerd; een spectaculair evenement waar de Britten meester in zijn. Bloemsierkunst, kamerbloemen, eetbare planten, tuininspiratie, lezingen, adviezen, demonstraties, kwekerijen, groenten-wedstrijd, tuinaccessoires, catering en muziek: het is er allemaal. Dit alles omringd door de bekroonde tuinen van dit 17de -eeuwse huis. Kan het nog mooier?

18 sept. Na het ontbijt checken we uit het hotel en gaan op weg naar York. In deze historische stad bezoeken we het bijzondere (geestrijke) huis van Mr. Green en krijgen daar een rondleiding.
Daarna is er genoeg tijd om op eigen gelegenheid het centrum van York te bezoeken dat zo ontzettend veel te bieden heeft. Tegen het einde van de middag gaan we richting Hull voor inscheping op de P&0 veerdienst naar Europoort.

19 sept. 8.30 uur Aankomst Europoort. Transfer bus naar Den Haag CS.

Inclusief:
Oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met 2 pers
.hut-accommodatie incl. faciliteiten, vervoer in Yorkshire met Britse touringcar, alle excursies, 3 x overnachting in **** hotel, Harrogate, op basis van half pension en 2 pers. kamer. Exclusief: lunches

Extra bij te boeken: maaltijden aan boord P&O Ferries, buitenhut, lage bedden, alleengebruik hut en kamer in het hotel

Aanmelden (voor 14-08-2023) via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575 of 06-55828882


   

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.