Whitby, maart 2019

Whitby Abbey

Dracula’s geboorteplaats. Onze eerste reis van 2019 wordt de eeuwenoude vissersplaats Whitby (Oost Yorkshire).

6 daagse reis € 360,-

O. a. bekend vanwege Whitby Abbey en Dracula.
Zesdaagse reis met excursies, verblijf in Royal Whitby Hotel op basis van half pension.

Reisschema
Dag 1 18:00 P&O Ferries oversteek naar Hull
Dag 2 Aankomst in Hull, rijden naar Whitby, verblijf in een hotel*** aan de promenade
Dag 3 Rondrit North York Moors, Goathland, Pickering en Scarborough
Dag 4 Hutton-le-Hole: Ryedale museum, chocolate factory. Mount Grace Priory
Dag 5 Captain Cook Memorial museum, terug reis naar Hull
Dag 6 8:30 Aankomst Rotterdam Europoort
Rondleiding Whitby
met een “Story Teller”

Vrijdag
Bij aankomst rijden we direct richting Noord Yorkshire en ons hotel in Whitby, een eeuwenoud vissersplaatsje, gelegen aan de Oostkust. Whitby wordt gedomineerd door de ruine van de abdij, dat oorspronkelijk gesticht werd in 657AD.
Als we de 199 treden opgaan hebben we een spectaculair uitzicht over zee en de Gotische pracht die Bram Stoker inspireerde tot het schrijven van zijn roman Dracula. Of we kunnen wandelen door de nauwe straatjes van het middeleeuwse centrum waar in de vele juwelierszaakjes allerlei voorbeelden van de beroemde Whitby Jet (gitsteen) te vinden zijn.

In de middag staat er een rondleiding op het programma: Rose Rylands is de plaatselijke “towncrier”, die Whitby’s rijke geschiedenis in geuren en kleuren weet over te brengen.
Terug in het hotel gaan we genieten van een heerlijk diner en entertainment door het hotelpersoneel verzorgd.

Haven van Scarborough

Zaterdag
Rondrit North York Moors; Goathland, Pickering en Scarborough.
Vandaag gaan we landinwaarts naar de North York Moors. Dit gebied leent zich uitstekend voor een rondrit: heidevlaktes, grillig gevormde rotsformaties en kronkelende rivieren.
In het lieflijke plaatsje Pickering kunnen we de lunch gebruiken.
In de middag bezoeken we Scarborough, vroeger ook een vissersplaats net als Whitby, maar in de Victoriaanse tijd verheven tot kuuroord. De daarbij horende grandeur van architectuur valt nog steeds te bewonderen. Neem de lift vanaf de promenade naar het strand of bezoek de modieuze winkelstraten of de markthallen.
Terug in het hotel kunnen we na de avondmaaltijd in de bar genieten van drankjes aangeboden door het hotel. En natuurlijk verder kennismaken met de andere, Britse, gasten.

Mount Grace Priory

Zondag
Hutton-le-Hole: Ryedale museum, Chocolate factory. Mount Grace Priory
Na het ontbijt vertrekken we naar een interessant dorpje waar we een fascinerende kijk krijgen op hoe het landelijke Yorkshire leven destijds was. Ook in dit dorpje gevestigd is het chocoladeatelier. Hier kan men zien hoe al dit heerlijks wordt vervaardigd en ja, er is ook glutenvrije en suikervrije chocolade.
Daarna reizen we naar Mount Grace Priory, één van Engeland’s best bewaarde abdijen van de Kartuizers orde uit de 14e eeuw. Het is een complex van een priorij, nu ruïnes, een landhuis volgens Arts& Crafts stijl ingericht en de onnavolgbare Engelse tuinen rondom. De te bezoeken cellen van de monniken geven het isolement waarin de mannen zwijgzaam leefden, biddend en mediterend, goed weer.
Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel om o. a. weer te genieten van een traditioneel Engels diner.

Oudestad van Whitby

Maandag
In de ochtend bezoeken we gezamenlijk het Captain Cook Memorial Museum, gevestigd in het 17de eeuwse huis waar James Cook ooit begon als leerling matroos. Hier krijgen we een levendige presentatie over hoe het was om een zeeman te zijn in Cook zijn tijd en natuurlijk nog veel meer over zijn leven en ontdekkingen.
Om de hoek is het visbedrijf Fortune Kippers, dat al sedert 1872 bekend staat om zijn special koud gerookte haring, de zgn “kippers”. Het is geen geheim dat leden van de koninklijke familie en menig top-chef dit adres kennen. Wij kunnen het ook ontdekken!
Vanuit ons hotel vertrekken we om 13:00 uur per bus richting Hull voor de overtocht Inschepen nachtboot Hull – Rotterdam Europoort om 17.00 uur


Inclusief: Alle vervoer in Groot Brittannië per luxe touringcar • oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull incl. hutaccommodatie (4 pers. hut met eigen douche + toilet) • verblijf in het Whitby Royal Hotel op basis van halfpension • excursies op dag 2, 3, 4, 5 • avondprogramma dag 1, 2, 3, 4

Exclusief: Maaltijden op de boot en lunches • reis- en annuleringsverzekering

Meer info via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575.