Somerset Gems: 6 -12 oktober 2023

De mooiste plekken in Somerset;

7 daagse reis € 560,- In het zuidwesten van Engeland gaan we, o.a. kaas maken bij de originele Cheddar boerderij, geneeskrachtig water drinken in het elegante Bath en zeelucht opsnuiven in Weston – super – mare.

Dag 1 Hoek van Holland: oversteek met Stena line naar Harwich, England.
Dag 2 Aankomst Harwich,  met Engelse touringcar en chauffeur naar Weston-super mare. Onderweg bezoek aan een nog nader te bepalen plaats voor vrije tijd en lunch.
Dag 3 Bezoek aan Bath met rondleiding door plaatselijke gids.
Dag 4 Cheddar, kaasmakerij en rondrit Cheddar Gorge.
Dag 5 Bristol inclusief museumbezoek met gids.
Dag 6Vertrek vanuit Weston-super-mare, verrassings -excursie, Colchester, Harwich.
Dag 7 08.30 Aankomst Hoek van Holland. Evt. transfer naar woonplaats.

6 okt. 19.30. Ontmoeting bij de terminal van Stena line ( of transfer). Eenmaal aan boord kunt u dineren, een drankje doen met spectaculair uitzicht en natuurlijk genieten van de luxe en-suite hut met tv. De vakantie is begonnen!

7 okt. Na aankomst in Harwich zal de Engelse chauffeur ons eerst naar een overstap station brengen en vandaar uit via een, nader te bepalen historische marktplaats, naar onze plek voor de komende dagen: Weston-super-mare. The Grand hotel Atlantic is zoals de naam al zegt; Victoriaans groots opgezet en van alle gemakken voorzien. Hier kunnen we 4 dagen lang verblijven, gezamenlijk ontbijt en diner gebruiken en genieten van alle comfort en entertainment in de avonden. Nabij is de Grand Pier waar ook veel vertier te vinden is.

8 okt. Na ontbijt in ons hotel rijden we naar Bath. UNESCO wereld erfgoed vanwege het gebruik van Cotswold stone bij alle historische gebouwen. De geschiedenis gaat terug tot aan het begin van onze jaartelling. De Romeinse baden in het bijzonder zijn zeer beroemd en niet voor niets; de natuurlijke bronnen zorgen al eeuwen voor geneeskrachtig water.

We krijgen hier een rondleiding door Bath van een plaatselijke gids. Daarna kunt u op eigen gelegenheid bijv; de Roman Baths bezoeken, de uit 1499 daterende Bath Abbey en de zeer fraaie Pulteney Bridge, een nabootsing van de bekende Ponti Vecchi in Florence.

9 okt. Vandaag gaan we naar het lieflijke plaatsje Cheddar, de bakermat van de alom bekende kaassoort. Om hier te komen rijden we door de Cheddar Gorge, de meest spectaculaire bergengte van Engeland, een fotostop is nodig hier! In de bergwanden zijn veel spelonken en grotten waar prehistorische overblijfselen zijn gevonden van de eerste bewoners van Groot-Brittannië. Eenmaal in Cheddar, kunnen we het proces van kaasmaken meemaken en proeven natuurlijk.

10 okt. Vroeger een berucht piratenbroeinest, tegenwoordig Cool & Creative. Bristol, een eigenzinnige havenstad. Gezamenlijk bezoeken we het havenmuseum met een introductie van een museum medewerker. Daarna is het tijd om zelf de stad te ontdekken; een street-art tour misschien? Banksy heeft hier veel Graffiti kunst achtergelaten of het stoomschip Great Britain SS of de Gotische kunstwerken in de kathedraal ….. teveel om op te noemen. Wij zorgen voor een plattegrond en achtergrond informatie om zelf een keuze te kunnen maken.

11 okt. Na een ontspannen ontbijt in ons- inmiddels vertrouwde- hotel, is het tijd de terugreis te aanvaarden naar Harwich. Maar niet zonder tussenstop natuurlijk op een mooie locatie voor de lunch en een wandeling. Het diner kunnen we in het mooie Colchester gebruiken.

21.00 Inscheping Harwich.

12 okt. 08.30. Aankomst Hoek van Holland en evt. transfer naar woonplaats.Inclusief
– Oversteek met Stena Line Hoek van Holland – Harwich inclusief hutaccommodatie (2 pers. binnenhut met eigen douche + toilet)

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Excursies dag 3, 4 & 5.

Extra bij te boeken: 2 of 4 pers. buitenhut, maaltijden aan boord.

Exclusief: lunches en diner dag 6.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stcihting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 15 juli 2023 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 0 06-25553870,06-55828882