Newark, mei/juni 2019

Grootste antiekbeurs in Engeland

 5 daagse reis € 350,-

Dag 1P&O Ferries oversteek naar Hull
Dag 2Aankomst in Hull naar Newark’s Antiek & Curiosa beurs, verblijf in een hotel in de buurt
Dag 3Bezoek aan Rufford Abbey Country Park en River Cruise over de Trent incl. consumpties
Dag 4Bezoek aan Albert street Antique centre, Newark en The Work house, Southwell
Dag 5Aankomst Europoort
Newark-on-Trent, St Mary Magdalene Church
Newark-on-Trent, St Mary Magdalene Church

Na aankomst in Hull rijden we direct naar Newark’s Antiek & Curiosa beurs waar u tot sluitingstijd (16.00 uur) uw hart kunt ophalen. Schilderijen, meubels, speelgoed, sieraden en nog veel meer zijn te vinden in de duizenden kramen. Bij afweging zal de verkoper door een kleurrijk verhaal uw twijfel wegnemen! De kans dat u met lege handen de bus weer instapt, is klein.

Voor diner en accommodatie rijden we naar het Millgate House hotel***

En dan is het tijd voor een cruise over de rivier de Trent. Terwijl we van de natuur rondom ons genieten, worden we verwend met overheerlijke scones, thee of koffie.

Rufford Abbey Country Park
Rufford Abbey Country Park

Hierna vertrekken we naar Rufford Abbey Country Park met zijn roerige geschiedenis. Van oorsprong een cisterciënzerklooster uit de 12e eeuw. Later in gebruik genomen als jachthuis. Na de 2e Wereldoorlog zijn delen van de abdij en de Jacobijnse vleugel gerestaureerd. Het omliggende park biedt de mogelijkheid tot een wandeling langs het meer, bezoek aan historische tuinen, restaurant, café en een diversiteit aan kwaliteitswinkeltjes complimenteren het bezoek.

Voor het avondeten en accommodatie gaan we terug naar het hotel.

Na het uitchecken gaan we nog eens op schattenjacht; en wel in “Albert Street Antiques Centre“, dat een breed scala aan antiek en verzamelobjecten aanbiedt voor ieders budget.

Workhouse Museum in Southwell
Workhouse Museum in Southwell

In de middag bezoeken we the Workhouse Museum in Southwell, gebouwd in 1824, architectonisch beïnvloedt door het ontwerp van een gevangenis. Teruggaande in de tijd van Koningin Victoria kunnen we zien en horen hoe het leven was van de allerarmsten die hier hun toevlucht zochten als laatste redmiddel. Om misbruik van “gratis voedsel en onderdak” tegen te gaan, werd het leven zo onaangenaam mogelijk gemaakt en dit harde regime gold als voorbeeld voor alle werkhuizen.

Charlie Chaplin bracht in zijn jeugd enkele weken door in zo’n Instituut. 

Aan het eind van de middag rijden we naar Hull en P&O Ferries om de oversteek naar het vasteland te maken.


Inclusief: oversteek P&O Ferries, vervoer per touringcar in Engeland, 2 x hotelovernachting met ontbijt/diner, excursies.
Exclusief: maaltijden en 2 pers. hut op de boot, lunches.

Meer info via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575.