Merengebied, sept. 2019

Tennissen en wandelen in het Merengebied

6 daagse reis € 375,- inclusief entrees

Dag 1 Oversteek Rotterdam/ Europoort-Hull met P&O Ferries. Inscheping om 18.30 uur
Dag 2 Aankomst Hull,  Bezoek Leeds, Sizergh Castle, 3 overnachtingen in Kendal
Dag 3 Kendal, meet & greet bij de Kendal Lawn tennisclub en spelen
Dag 4 Tennis, Cartmel, Grasmere wandeling /bezoek
Dag 5 Skipton en York
Dag 6 Aankomst Europoort, thuis

Na aankomst in Hull rijden we naar de stad Leeds in het graafschap West Yorkshire. We gaan het centrum, een mix van oud en nieuw, verkennen. Historisch is Leeds bekend om zijn wolindustrie, de bouwwerken tonen het rijke verleden. Door een succesvolle transformatie van de oude nijverheid naar een commerciële en dienstverlenende industrie is Leeds nu een dynamische stad. De groeiende studentenpopulatie geven Leeds de bijnaam “het Knightsbridge van het Noorden”.

Nabij Kendal ligt het kasteel Sizergh met de indrukwekkende 14e-eeuwse zonnetoren. Het geheel wordt omringd door prachtig aangelegde tuinen met betoverende bloemen- en waterpartijen. Een wandeling door het kasteel laat ons kennismaken met de familie Strickland die hier al meer dan 700 jaar wonen. Het interieur is vooral bekend om zijn uitgebreide eikenhouten lambrisering dat wordt beschouwd als één van de mooiste van het land. In de tuin is de grote kalkstenen rotstuin het meest aansprekend vanwege de prachtige esdoorns die er geweldig uitzien van de lente tot de herfst. Aan het eind van de middag  vertrekken we richting het Merengebied en onze verblijfplaats: Kendal.

Allereerst is er tijd om het centrum van  Kendal te ontdekken, met behulp van een plattegrond en  achtergrondinformatie. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we ’s middags kennismaken met de Britse tennissers. En natuurlijk samen tennissen; mixed double en single op  all – weather courts.

In de ochtend tennissen op de Kendal Lawn Tennis club.

Tegen het einde van de ochtend rijden we naar Cartmel, een lieflijk dorpje dat een verscheidenheid aan  interessante winkels en traditionele pubs heeft rondom het plein, en in de smalle kronkelende straatjes die daaruit voortvloeien. Bij de Rose & Crown kunnen we lunchen. In de middag staat een wandeltocht van Rydal Mount naar Grasmere op het programma. Afstand: plm. 5 km, duur: 1½ -2 uur. De wandelaars zullen worden gebracht naar het dorpje Rydal.  Achter het familiehuis van Wordsworth, dat nu een museum is, begint het voetpad. Het bewegwijzerde pad loopt dwars door Rydal Park en de Nab, met uitzicht over Rydal Water. In Grasmere ontmoeten de wandelaars en de niet-wandelaars elkaar weer. We sluiten de dag af in een public house oftewel: the Pub en rijden terug naar Kendal via Windermere, het grootste meer van deze streek.

De weidse meren en indrukwekkende  heuvels achter ons latend, gaan we naar Skipton, een vriendelijke marktplaats in de Yorkshire Dales. Het Normandisch kasteel torent hoog boven de rivier uit en de voetpaden langs het Leeds-Liverpool kanaal nodigen uit tot een wandeling.

Dan is er, last but not least, York, een prachtige middeleeuwse stad. Hier is zo veel te doen en te beleven dat  het moeilijk is een keuze te maken: York Minster, de indrukwekkende kathedraal, York Castle museum, Yorvik Viking centre, Clifford Tower of misschien een wandeling over de oude vesting muur. Ook winkelen in de kronkelige, gezellige straatjes van het centrum is een optie. Inschepen nachtboot Hull-Rotterdam/Europoort 18.30.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief: Alle vervoer met een Engelse touringcar. Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hut accommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet). Verblijf bij gastvrije Britten op basis van volpension of in Bed & Breakfast accommodatie. Entrees dag 2, 4.
Exclusief: Maaltijden op de boot , 2 pers.hut, lunch op de tweede dag en een evt. annuleringsverzekering.

Meer info via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575.