Kerstreis aan de kust 24 – 29 november 2024

Scarborough, York, Whitby, Castle Howard

Zesdaagse reis € 595,- , incl vervoer, oversteek, hotel half pension, excursies

Dag 116.45 verzamelen CS Den Haag, transfer naar P&O Ferries Europoort
Dag 209.00 aankomst Hull, Lunchstop in North York Moors, Royal Hotel Scarborough
Dag 3Bezoek aan Whitby
Dag 4Bezoek aan York
Dag 5 Uitchecken hotel, Scarborough, bezoek aan Castle Howard, Hull P&O Ferries
Dag 608.30 Aankomst Europoort, 10.45 Den Haag CS

Zondag 24 november. CS Den Haag, 16.45 uur stappen wij op de MTB-bus die ons naar Europoort en P&O-Ferries brengt. Gezamenlijk gaan we aan boord, trossen los en over de Noordzee varen we naar Engeland. Het schip verkennen: winkelen, drankje aan de bars, bioscopen, live-entertainment of buiten even zeelucht opsnuiven. het kan allemaal. Met een voucher kun je gezellig dineren in het buffet restaurant.

Maandag 25 nov. 09.00 Bij aankomst in de havenstad Hull, reizen we samen met de Britten naar de populaire kustplaats Scarborough, gelegen aan de oostkust van Engeland. We verblijven in hotel “The Royal”*** uit 1830. De ruime slaapkamers zijn en-suite en er zijn thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel heeft enkele elegante lounges om elkaar in te ontmoeten. Het Sea View Restaurant serveert een klassiek Brits menu met een wereld wijnkaart. Scarborough is rond deze tijd al helemaal in kerstsfeer en ’s-avonds zijn er verschillende lichtshows en markten om van te genieten.  

Dinsdag 26 nov. Na het ontbijt vertrekken we naar York, de ommuurde stad met Romeinse wortels en een Vikingverleden De eeuwenoude muren omringen vele attracties zoals winkels, eetgelegenheden, musea en een imposante gotische kathedraal. De St Nicholas Fayre creëert hier ieder jaar rond kerst een feestelijk wonderland met een scala aan ambachtelijke producten. Een dagje uit vol mogelijkheden!

Woensdag 27 nov. Vandaag bezoeken we Whitby, een kustplaats met een eigenzinnig karakter: de verhalen van Dracula, Moby Dick en Captain Cook zijn nauw verbonden met deze plek. Hoog op een rots boven het stadje ligt Whitby Abbey, de indrukwekkende ruïne van een abdij uit de 13de eeuw. De mooie oude straatjes nodigen uit tot een wandeling met onderweg een hot chocolate of misschien wel Fish en Chips? In het havengebied is Sea life te vinden; de wondere wereld onder water ontdekken in dit pas geopende maritiem centrum.

 Donderdag 28 nov. ’s-Morgens checken we uit bij het hotel en hebben dan nog even de tijd voor de laatste inkopen en een bezoekje aan de onlangs gerenoveerde markthal dat een belangrijke sociale functie heeft. Naast lokale producten en delicatessen, is er een grote diversiteit aan boetiekjes. In de cafés helemaal boven heb je een prachtig uitzicht op het winkelend publiek en het kasteel. Op het middaguur stappen we op de bus die ons naar het 300 jaar oude Castle Howard brengt; een grandioos landhuis met indrukwekkende architectuur en inrichting, ook menigmaal gebruikt als filmlocatie. De traditie wil dat het landhuis voor de feestdagen van top tot teen professioneel versierd wordt. Oogstrelend! Aan het eind van de middag vertrekken we naar Hull waar de P&O-Ferries boot al op ons wacht.

Vrijdag 29 nov. s-Morgens om 08.30 zijn we gearriveerd in Europoort en stappen we op de MTB bus, richting Den Haag centraal. Dit was onze laatste reis in 2024, tot volgend jaar allemaal!


Inclusief: busvervoer CS Den Haag en in Engeland v.v., oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull v.v., 2-persoons-deel-hut, excursies en entreegelden, 3 x hotelovernachting op basis van half pension en 2-persoons-deel-kamer. Exclusief: lunches.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 1 september 2024 via https://meetthebritish.nl/aanmelden/ of bel ons op: 070 – 3637575.