Yorkshire voor alle leeftijden 15 – 19 mei 2024

Sledmere House, Forbidden Corner, WW II festival

Vijfdaagse reis € 550,- *, incl vervoer, oversteek, hotel half pension, excursies

Dag 116.45 verzamelen CS Den Haag, transfer naar P&O Ferries Europoort
Dag 209.00 aankomst Hull, bezoek aan Sledmere House, White Hart hotel Harrogate
Dag 3Ochtend rondleiding Harrogate, middag The Forbidden Corner, Middleham
Dag 4Uitchecken hotel, bezoek aan het evenement Haworth, Hull P&O Ferries
Dag 509.00 aankomst Europoort, 10.30 CS Den Haag

Woensdag 15 mei. CS Den Haag, 16.45 uur stappen wij op de MTB-bus die ons naar Europoort, de P&O-veerdienst brengt. Gezamenlijk gaan we aan boord, trossen los en over de Noordzee varen we naar Engeland. Met een voucher kunt u gezellig mee-dineren of het schip verkennen: winkelen, drankje aan de bars, bioscopen, live-entertainment of buiten naar de horizon turen en zeelucht opsnuiven.

Donderdag 16 mei ’s-Morgens in de haven van Hull ontmoeten wij onze Engelse chauffeur die ons de komende dagen gaat rondrijden. We brengen in de ochtend een bezoek aan het Gregoriaanse landhuis Sledmere; met bezoek aan; het landhuis zelf, het must-visit-mini-museum, schitterende tuinen en de zeer aandoenlijke zeldzame boerderijdieren die hier ook wonen. Actieve wandelaars kunnen door het natuur- en hertenpark de 4 km rondwandeling maken. Na lunchtijd gaan wij richting de charmante spa-stad Harrogate om in te checken in het White Hart**** hotel. Het hotel ligt hartje stad én het is boeren-marktdag: wat zijn de lokale producten? Wij sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.  

Vrijdag 17 mei Na het ontbijt zal de lokale gids een 1½ uur durende rondleiding in de stad verzorgen. Vroeg in de middag stappen we op onze coach voor een verkenningstocht in het plaatsje Leyburn. De eigenaren van het plaatselijke landgoed ‘Tupgill’ hebben ‘The Forbidden Corner’ gecreëerd: een dwaasheidshof met labyrinten, groene kamers en dwaze bouwwerken. Van alles te doen voor jong en oud. In het park zijn er diverse plekken om ‘op te laden’. Na dit avontuur gaan we richting het hotel voor het diner.

Zaterdag 18 mei In de ochtend checken wij uit om het jaarlijkse 40’s-party in het dorpje Haworth mee te maken. Meestal is de woonplaats van de literaire zusters Brontë (bekend van de romans “Jane Eyre” en Woeste Hoogten”) ingetogen en eenvoudig. Maar dit weekend wordt hier een nostalgisch feest gevierd dat zijn weerga niet kent! Het hele dorp is dan geheel in jaren veertig stijl omgetoverd. Men paradeert in kostuums uit die tijd en er zijn allerlei festiviteiten die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en het einde hiervan; zoals, toespraken van Winston Churchill, snuffelen bij de kraampjes, wandelen tussen de militaire voertuigen en vliegtuigen, kijken naar de Lindy Hop dansers en meezingen met Vera Lynn. Tegen het einde van de middag rijden wij naar de havenstad Hull om aan te monsteren bij P&O Ferries.

Zondag 19 mei Om 09.00 uur in Europoort staat onze MTB-bus te wachten voor het vervoer naar CS Den Haag. Het was een reis met levendige, verrassende en vrolijke excursies. Goodbye, we ‘ll meet again!


Inclusief: busvervoer CS Den Haag en in Engeland v.v., oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull v.v., 2-persoons-deel-hut, excursies en entreegelden, 2x hotelovernachting op basis van half pension en 2-persoons-deel-kamer. Exclusief: lunches.

* De prijs van deze reis is indicatief, in afwachting van de veerdiensttarieven 2024.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 1 april 2024 via https://meetthebritish.nl/aanmelden/ of bel ons op: 070 – 3637575.