De mooiste tuinen van Yorkshire, 4 – 9 juli 2023

Rozen, lavendel, dwaze tuinen en meer…

Prijs 6 daagse reis € 600,-

Dag 1 18.30. Inscheping. Oversteek Rotterdam/Europoort-Hull met P&O Ferries
Dag 2 09.00 Aankomst Hull, bezoek aan East Riddlesden Hall and gardens. Midland Hotel in Bradford
Dag 3 National Park Yorkshire Dales; Parcevall Hall, Forbidden Corner
Dag 4 York gate gardens, Stillingfleet lodge
Dag 5 Howardian Hills, lavendel tuinen, Beverley, inscheping P&O Ferries
Dag 608.30 Aankomst Europoort, thuis

5 juli. Bij aankomst in Hull maken we kennis met de Engelse chauffeur die ons alle dagen zal rondrijden. We vertrekken naar het westen van Yorkshire waar we de tuinen van het 17de eeuwse landhuis East Riddlesden bezoeken. Het huis wordt omringd door seizoensgebonden tuinen van geurige kruidenborders tot typisch Engelse cottage tuinen.

Later in de middag melden we ons bij het elegante Victoriaanse Midland hotel***, centraal gelegen in Bradford. Er valt hier genoeg te beleven, ook ’s avonds. Het plein met wel 100 fonteinen is zeker aan te raden.

6 juli. Na het ontbijt vertrekken we voor een rondrit door het nationale park, the Yorkshire Dales; weidse natuur, groene heuvels en valleien. In één van deze valleien ligt het herenhuis Parcevall Hall. Men is begonnen met de aanleg van de tuinen rondom het huis in1927. De collectie bomen en struiken die geplant zijn, zijn voornamelijk exotisch; met name uit de Himalaya ’s en West-China. In de middag bezoeken we het Tupgill landgoed waar de eigenaren een zogenaamd dwaasheid hof hebben gecreëerd. “The Forbidden corner” is een uniek project met labyrinten, groene kamers, dwaze bouwwerken van natuurlijk materiaal, boordevol verrassingen en tuin ideeën!


7 juli. Op deze dag is het tijd voor York Gate. De tuinen van de familie Spencer worden gezien als het voorbeeld van 20ste -eeuwse tuinontwerpen. Opgedeeld in secties met verschillende thema’s, contrasterende stijlen en opeenvolgende vergezichten. De witte tuin is daar een goed voorbeeld van met rozen in alle schakeringen wit. In de middag staat Stillingfleet Lodge op het programma. Veertig jaar geleden was dit een verwaarloosd boerenlandgoed. Sindsdien is het domein getransformeerd tot een organisch beheerde en uitgesproken Engelse tuin. In de plantenkwekerij is een uitgebreid assortiment van bijzondere vaste planten en winterharde geraniums te koop.

Na uitgecheckt te hebben bij het hotel, rijden we naar the Howardian Hills. Midden in het prachtige heuvellandschap ligt Yorkshire Lavender farm. In deze bekroonde lavendeltuinen is een mix van diverse stijlen, mediterraans, sensorisch, formeel en natuurvriendelijk te vinden met overal panoramische uitzichten op het omringend landschap. Later in de middag kunnen we nog de laatste inkopen doen in het vriendelijke plaatsje, Beverley waar het marktdag is.

Daarna is het tijd om naar Hull te gaan, afscheid te nemen van onze chauffeur en in te schepen bij P&O Ferries.

0.8.30 aankomst Europoort. We kijken terug op een geurige en kleurige tuinenreis.


Inclusief:
Oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met 2 pers.hut-accommodatie incl. faciliteiten, vervoer in Yorkshire met Britse touringcar, alle excursies, 3 x overnachting in *** hotel Midland, Bradford, op basis van half pension en 2 pers. kamer. Exclusief: lunches

Extra bij te boeken: maaltijden aan boord P&O Ferries, buitenhut, lage bedden, alleengebruik hut en kamer in het hotel.

Aanmelden (voor 01-06-2023) via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575 of 06-55828882

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.