York & Yorkshire

York Minster
York, Fountains Abbey, Saltaire


6 daagse reis € 375,-

Dag 116.30 uur.  Transfer naar Europoort Rotterdam-P&O Ferries voor oversteek Hull.
Dag 2Aankomst Yorkshire, Saltaire, Leeds, Five Rise Locks
Dag 3Bezoek York en Treasurer’s House
Dag 4Nidderdale, Pateley Bridge, Fountains Abbey
Dag 5Hebden Bridge, East Riddlesden Hall
Einde van de middag transfer naar P&O Ferries, Hull.
Dag 609.00 Aankomst Europoort, transfer naar plaats van vertrek
River Aire

Dit bijzondere modeldorp werd gebouwd in de 19de eeuw tijdens de industriële revolutie, om de arbeiders van de nabijgelegen textielfabriek een gezonde en ruime leefomgeving te bieden. Deze fabriek wordt tegenwoordig in gebruik genomen door allerlei bedrijfjes, zoals een boekhandel en een galerie met werk van David Hockney. De gidsen hier zullen vroegere tijden laten herleven gedurende een interactieve rondleiding. Niet ver hiervandaan is een bijzondere sluis te vinden: tussen 3 en 5 rise locks stijgt het water zeker 30 meter d.m.v. een door mensen handen gemaakte trap op de heuvel. In de tijd van de industriële revolutie werd hier steenkool vervoerd maar nu is het er voor de pleziervaart, We maken een wandeling langs het jaagpad om dit unieke waterwerk te bewonderen. 18.00 Diner in Hotel ( Fulford, York).

We beginnen de dag met een rondwandeling door het oude centrum o.l.v. een Engelse gids.
De gids zal ons ongetwijfeld meenemen langs de York Minster: de indrukwekkende kathedraal, Yorvik Viking centre , Clifford Tower of misschien een wandeling over de oude vesting muur.
In de middag bezoeken we Treasurer’s House in York. Dit bijzondere herenhuis, gelegen naast de kathedraal, heeft een bijna tweeduizend jaar oude geschiedenis ; van de Romeinse weg in de kelder tot de Edwardiaanse dienstbodeverblijven op zolder.

Brimham Rocks

Vandaag gaan we Nidderdale, een natuurpark, verkennen. Een mooi gebied, uitermate geschikt voor een rondrit en een wandeling. Grillig gevormde rotsformaties, heidevlaktes, en kronkelende rivieren komen voorbij. We kunnen een wandeling maken rondom de spectaculaire Brimham Rocks, met fotogenieke vergezichten over de heuvels. Het nabijgelegen Pateley Bridge, is een vriendelijk dorp waar we kunnen lunchen. Even verderop is het landschapspark van Studley Royal en de imposante ruïne van Fountains Abbey te vinden.

Op deze laatste dag in Yorkshire rijden we naar de marktplaats Hebden Bridge. Te bezoeken is o.a.; Gibson Mill, ooit een katoenfabriek, nu een duurzaam bezoekerscentrum, mooi gelegen aan de rivier, Hardcastle Crags, en het graf van Sylvia Plath, de schrijfster. Dan bezoeken we nog een fascinerend 17de eeuws landhuis, East Riddlesden Hall. Behalve het oogstrelende interieur en een uitgebreide kunstcollectie is er buiten ook genoeg te zien: naast de ommuurde tuinen is er de tithe barn, een middeleeuwse schuur; generaties lang was dit een belangrijk handelscentrum op het gebied van melk, kaas en brood voor de hele streek. Eind van de middag vertrekken we naar Hull.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief
– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hutaccommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet)
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Entreegelden dag 2, 3, 4, 5.

Exclusief
2 pers.hut op de boot en lunches

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575