Sussex Heritage 2 – 8 mei 2023

Bognor regis, Chichester, Weald and Downland museum en meer…

7 daagse reis € 535,- In het Zuidwesten ligt het graafschap Sussex met zijn glooiende groene heuvels, prachtige kustlijn, gezellige stadjes en pittoreske dorpjes. Een bijzonder feestelijke en historische dag maken we mee tijdens deze reis!

Dag 1 20.00 uur Transfer naar Hoek van Holland. Oversteek met Stena Line Ferry naar Harwich
Dag 2 Aankomst Harwich,  vervoer per Britse luxe touringcar naar bestemming; Bognor Regis. Lunch stop in historische plaats Verblijf in Royal Norfolk Hotel
Dag 3 Worthing, Amberley en museums
Dag 4 Chichester en Weald & Downland museum
Dag 5 Kronings-festiviteiten in Bognor Regis
Dag 6Sussex, Essex, Colchester, Stena Line
Dag 708.00 uur Aankomst Hoek van Holland, 09.00 uur aankomst CS Den Haag.

2 mei

We ontmoeten elkaar bij een vooraf afgesproken plaats op Centraal station Den Haag en dan kan de vakantie beginnen! Eenmaal aan boord van de Stena Line kunnen we genieten van heerlijke gerechten, drankje aan de bar met mooi uitzicht over de Noordzee, misschien een gokje wagen…. 

3 mei

Aangekomen in Harwich worden we opgewacht door een Engelse touringcar en chauffeur die ons naar Bognor Regis zal brengen. De lunch kunnen we gebruiken in een nader te bepalen plaats halverwege onze eindbestemming; the Royal Norfolk Hotel*** in de badplaats Bognor Regis. Het woord Regis betekent koninklijk, veel royals zijn ons voorgegaan met een verblijf alhier. Het hotel ligt aan het strand dus na aankomst is het goed wandelen langs het kilometerslange, schilderachtige strand, de Pleasure Pier of naar het centrum dat op 10 minuten lopen van het hotel ligt. Een veelbelovende start! In het Sea View Restaurant worden Britse klassieke maaltijden geserveerd; een vers warm ontbijt en 3-gangen diner.

  4 mei

We beginnen de dag met een bezoek aan het museum in de Victoriaanse badplaats Worthing. In het hart van de stad worden de 6.000 jaar oude lokale archeologische schatten bewaard. Het museum heeft ook een prachtige kostuumcollectie met 17e -eeuwse kledingstukken, bewaart een unieke speelgoedverzameling en heeft een bijzondere collectie van 19e eeuwse tot hedendaagse schilderkunst.

In de middag staat het mooiste dorp van West Sussex op het programma: Amberley met zijn vuurstenen huisjes en rieten daken, het klassieke kasteel en de monumentale rivierbrug. Onze aandacht gaat uit naar het unieke  Museum en Erfgoed Centrum dat zich specialiseert in de communicatie- en transportindustrie. Dat alle traditionele ambachten gedemonstreerd worden door wel 300 vrijwilligers maakt dit grootse openluchtmuseum extra indrukwekkend.

5 mei

Vandaag is het tijd voor een stad, Chichester: ooit een Romeinse nederzetting, nu de hoofdstad van West Sussex en een interessante marktplaats. Geplaveide straatjes vol geschiedenis, verborgen tuinen, geheime waterwegen, en een scala aan cafés, winkels en kunstgalerijen wachten om ontdekt te worden. U krijgt van ons een plattegrond en achtergrond informatie om de stad goed te kunnen verkennen.

Later op de dag bezoeken we het buitengewone Weald & Downland Living Museum (bekend van de televisieserie: the repair shop). In dit prachtige landschap staan meer dan 50 gerestaureerde boerderijen met dieren en activiteiten waarin het boerenleven van de middeleeuwen tot aan het begin van de 20ste eeuw worden nagebootst. Men kan hier zien, voelen, proeven en ruiken hoe het leven van mensen in vervlogen tijden echt was. Ook hier zijn genoeg vrijwilligers die uw vragen graag beantwoorden.

6 mei

Vandaag is een heel bijzondere dag: de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III vindt plaats in Westminster Abbey in Londen. In het hele land wordt the Coronation gevierd. Zo ook in Bognor Regis, we laten ons verrassen door de variaties aan kroningsactiviteiten!

7 mei

Na het uitgebreide ontbijt stappen we in de bus voor onze terugreis naar Harwich. Onderweg gebruiken we de lunch in een verrassingsplaats en het avondeten in Colchester, Essex. Later in de avond gaan we aan boord bij de Stena Line met ongetwijfeld een rijk en voldaan gevoel over de afgelopen dagen. Vannacht varen we over de Noordzee naar Hoek van Holland.

8 mei

08.00 aankomst Hoek van Holland

09.00 aankomst CS Den Haag


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief
– Oversteek met Stena Line Hoek van Holland – Harwich inclusief hutaccommodatie (2 pers. binnenhut met eigen douche + toilet)

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Excursies dag 3 & 4.

Extra bij te boeken: 2 of 4 pers. buitenhut, maaltijden aan boord.

Exclusief: lunches en diner dag 6.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stcihting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 10 april 2023 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 0 06-25553870,06-55828882