Nottingham

Bijzondere mensen, grotten en bronnen

zesdaagse reis € € 380,- inclusief entrees

Dag 116.30 uur Transfer vanaf Den Haag CS naar Rotterdam-P&O Ferries voor oversteek Hull. 18:30 Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull
Dag 2Aankomst Hull, Saltaire, Five rise locks
Dag 3Dagtocht Peak District met bezoek aan Matlock, the Dark Peak
Dag 4Nottingham Caves, Calke Abbey
Dag 5Southwell: Workhouse, Clumber Park
Dag 609.00 Aankomst Europoort, transfer naar plaats van vertrek

Saltaire is een modeldorp dat werd gebouwd  in de 19de eeuw tijdens de industriële revolutie, om de arbeiders van de nabijgelegen textielfabriek een gezonde en ruime leefomgeving te bieden. Deze fabriek wordt tegenwoordig in gebruik genomen door allerlei bedrijfjes, zoals een boekhandel en een galerie met werk van David Hockney.

De gidsen hier zullen vroegere tijden laten herleven gedurende een interactieve rondleiding. Niet ver hiervandaan is een bijzondere sluis te vinden: tussen 3 en 5 rise locks stijgt het water zeker 30 meter d.m.v. een door mensen handen gemaakte trap op de heuvel. In de tijd van de industriële revolutie werd hier steenkool vervoerd maar nu is het er voor de pleziervaart.

Het Peak District is beroemd om haar prachtige heuvellandschap dat doet denken aan Zwitserland. In Matlock Bath  hebben we een afspraak in het Aquarium. Hier bevindt zich een apart museum; hologrammen, mineralen, porselein en de bron waarin voorwerpen verstenen.  De tocht gaat verder langs verscheidene pittoreske dorpjes met uitzicht over de grillige rotsformaties. Vooral de hoger gelegen delen geven een goed beeld van dit nationale park. In de middag  doen we Hathersage aan voor  een wandeling over de Moors,of een cream tea  in een typisch Engelse tearoom.

 Nottingham is gebouwd op een hoge heuvel van zandsteen. Door de eeuwen heen hebben de inwoners hierin grotten uitgegraven voor privégebruik. Wij bezoeken de ondergrondse stad: in de heuvel uitgegraven en tot de vorige eeuw bewoond geweest. De toegang  bevindt zich in een modern winkelcentrum.  Een tijdcapsule, zo zou je Calke Abbey, gelegen in de heuvels van Derbyshire, kunnen omschrijven. Dit  Barokke landhuis vertelt het verhaal van zijn excentrieke bewoners; de familie Harpur-Crewe, hun verzamelwoede en andere eigenaardigheden. Ondergrondse tunnels zoals in Nottingham zijn ook hier te vinden: er zijn tunnels tussen de dienstbodevetrekken en het huis , speciaal voor de tuinmannen was er eén  naar de tuinen, allemaal zodat de familie niet gestoord hoefde te worden!

Vlakbij Nottingham is het Workhouse  te vinden. Teruggaande in de tijd van Koningin Victoria kunnen we meemaken hoe het was voor de allerarmsten die hier hun toevlucht zochten. Om misbruik van gratis onderdak en voedsel te voorkomen werd hen het leven zo onaangenaam mogelijk gemaakt. Charlie Chaplin bracht zijn jeugd door in een dergelijk instituut. In Clumber park, nabij Sherwood Forest, is het goed toeven: bekijk de mini kathedraal, de Victoriaanse kassen en het tuinmuseum. Het  restaurant aan het meer is een mooie plek om even neer te strijken.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief
– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hut-accommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet)
– Verblijf bij gastgezin of hotel. Entreegelden dag 2, 3, 4, 5.

Exclusief
2 pers.hut op de boot en lunches

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070- 3637575 of 06-55828882