Northampton

Kedleston Hall, Shakespeare Country, Cambridge

Zesdaagse reis € 380, inclusief entrees

Dag 116.00 Geldrop, Tournooiveld – Europoort: Oversteek naar Hull met P&O Ferries
Dag 2Aankomst Hull, Bakewell, Kedleston Hall
Dag 3Stratford-Upon-Avon, Theater, Cotswolds
Dag 4Cambridge
Dag 5Afscheid Gastgezinnen, Southwell: Workhouse, Burghley
Dag 609.00 Vertrek vanaf Europoort naar Geldrop

Na aankomst in de haven van Hull rijden in meteen door naar het Peak district en Bakewell, een charmant marktplaatsje waar de befaamde Bakewell pudding vandaan komt. Een stap terug in de tijd doen we in Kedleston Hall. Robert Adam’s 18de eeuwse architectuur maakt dat de antieke oriëntaalse kunstverzameling goed tot zijn recht komt – een lust voor het oog! Buiten zijn de uitgestrekte, aan de Britten wel toevertrouwde, tuinen te bewonderen. 18.30 uur Ontmoeting gastgezinnen Northampton.

Wie in Midden Engeland is, kan er niet omheen: Stratford-upon-Avon. Onsterfelijk gemaak door William Shakespeare die hier pakweg 450 jaar geleden leefde. Stratford is een prachtig oud stadje met veel vakwerkhuizen. Zo ook de huizen die door William Shakespeare en een aantal van zijn familieleden werden bewoond. We hebben een afspraak in The Swan Theatre voor een interactieve rondleiding. In de middag maken we een rondrit door het glooiende landschap van de Cotswolds. De honingkleurige steen van de gebouwen in de romantische dorpjes is kenmerkend voor deze streek. In het idyllisch gelegen Chipping Campden kunnen we wandelen naar Brockley, bekend van de Father Brown serie, het historische Market Hall bezoeken of genieten van een cream tea in een van de gezellige tearooms.

Cambridge behoeft weinig introductie, deze vriendelijke studentenstad is al eeuwenlang een centrum voor leergierigheid. Alle universiteitsgebouwen zijn gebouwd in een keur van architectonische stijlen en op loopafstand van elkaar. Gezamenlijk bezoeken we het Fitzwilliam museum waar we uitleg krijgen over de rijke geschiedenis van de stad. Een bezoek aan een van de colleges is ook mogelijk of een wandeling langs The Backs (de achterkant van vele universiteitsgebouwen, langs de rivier de Cam).

 Op deze laatste dag in Engeland bezoeken we het Work house museum. Teruggaande in de tijd van koningin Victoria kunnen we zien, horen en voelen hoe het was voor de allerarmsten die hier hun toevlucht zochten. Om misbruik van gratis onderdak en voedsel te voorkomen werd hen het leven zo onaangenaam mogelijk gemaakt. Charlie Chaplin bracht zijn jeugd door in een dergelijk instituut. In de middag gaan we theedrinken op stand: in de oranjerie van Burghley house, het “Versaillesvan Engeland. Eind van de middag vertrekken we richting Hull en de boot die ons weer naar het vasteland brengt.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief
– De reis van Geldrop naar de bestemming v.v.
– Allen excursievervoer met een touringcar uitgerust met DVD, bar en toilet.
– Verblijf bij gastvrije Britten op basis van volpension (lunchpakket ook op de laatste dag). – Entreegelden dag 2, 3, 4, 5.

Exclusief
Maaltijden/2 per hut op de boot, reis en annuleringsverzekering.

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06-55828882