Newark on Trent

Sandringham, Lincoln, Southwell


5 daagse reis € 345,-

Dag 116.30 uur.  Transfer naar Europoort Rotterdam-P&O Ferries voor oversteek Hull.
Dag 2Bezoek Southwell Museum en Newark on Trent.
Dag 3Koninklijk Sandringham, huis en park.
Dag 4Lincoln.
Dag 509.00 Aankomst Europoort, transfer naar plaats van vertrek.
The workhouse interior

Na aankomst in Hull reizen we meteen door naar Nottinghamshire. We bezoeken the Workhouse Museum in Southwell, gebouwd in 1824, architectonisch beïnvloedt door het ontwerp van een gevangenis. Teruggaande in de tijd van Koningin Victoria kunnen we zien en horen hoe het leven was van de allerarmsten die hier hun toevlucht zochten als laatste redmiddel. Om misbruik van “gratis voedsel en onderdak” tegen te gaan, werd het leven hen zo onaangenaam mogelijk gemaakt en dit harde regime gold als voorbeeld voor alle werkhuizen. Charlie Chaplin bracht in zijn jeugd enkele weken door in zo’n Instituut. Na dit indrukwekkende museum, rijden we door naar Newark on Trent en ons hotel voor diner en overnachting. In de vrije uurtjes is deze marktplaats leuk om te verkennen; de Georgische markt, het kasteel, de rivier Trent spreken zeker aan.

Sandringham House

Vandaag bezoeken wij het Koninklijk buitenverblijf; Sandringham, het geliefde landhuis van Hare Majesteit de Koningin. Het landhuis wordt slechtst op bepaalde dagen per jaar voor het publiek opengesteld. Het huis heeft iets lieflijks doordat de verblijven redelijk klein zijn en dat geeft een huiselijk gevoel. Het uitgestrekte landgoed nodigt uit tot een wandeling en bezoek dan zeker ook het kleine kerkje van St Maria Magdalena dat een verbazingwekkende schat herbergt: een zilveren altaar. Met recht schitterend! In de middag maken we nog een uitstapje naar de kust voordat we naar het hotel gaan voor diner en overnachting.

Jews house

De kathedraalstad Lincoln. Deze stad biedt een scala aan cultuur, kunst en winkels. De grote kathedraal is het mooist vanaf de oostelijke kasteelmuren. Met een audio-tour kan men over kasteelmuren in de voetsporen van koningen en soldaten lopen en uitkijken over de stad en het platteland. Daarnaast zijn Jews House, één van de vroegst bestaande herenhuizen in Engeland, het activiteitencentrum The Collection met schatten uit het stenen tijdperk tot hedendaagse kunst en “The Goodies” een winkel met snoepjes voor alle leeftijden zeker ook een bezoek waard. Einde van de middag transfer naar P&O Ferries, Hull


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief
– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hutaccommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet)
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Entreegelden dag 2, 3, 4.

Exclusief
2 pers.hut op de boot en lunches

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575 of 06-55828882