Lancashire, Lake district 23 – 29 april 2023

Het Noordwesten ontdekken per trein en boot

7 daagse reis € ( n.n.b),- inclusief entrees

Dag 1 Oversteek Rotterdam/ Europoort-Hull met P&O Ferries. Inscheping om 18.30 uur
Dag 2 Aankomst Hull,  Bezoek Leeds, Blackpool; Liberty’s Hotel
Dag 3 Vrije tijd, bezoek Southport
Dag 4 Bury market, East Lancashire railway treinreis, Ostwaldstwistle Mills
Dag 5 Lake district, Bowness, Windermere cruise, Ambleside
Dag 6Vertrek uit Blackpool, lunch in Skipton, Hull
Dag 7 Aankomst Europoort, thuis

24 april. Na aankomst in Hull zal de Engelse touringcar ons allereerst naar een wisselstation brengen en dan rijden we door naar Leeds in het graafschap West Yorkshire. Historisch is Leeds bekend om zijn wolindustrie, de bouwwerken tonen het rijke verleden. Door een succesvolle transformatie van de oude nijverheid naar een commerciële en dienstverlenende industrie is Leeds nu een dynamische mix van oud en nieuw. We hebben de tijd om de stad te verkennen en te lunchen hier.

Dan is het tijd ons hotel op te zoeken: Liberty’s in Blackpool. Dit comfortabele hotel is gelegen aan de boulevard en de Ierse Zee, Hier zullen we 4 nachten verblijven en het ontbijt en diner gebruiken, ook is er entertainment in de avonden zoals muziek of een quiz.

25 april. Vandaag is er in de ochtend tijd om Blackpool met zijn beeldbepalende bezienswaardigheden te ontdekken, met behulp van een plattegrond en  achtergrondinformatie. In de middag maken we een excursie naar Southport, ook een badplaats, maar met een totaal andere uitstraling als Blackpool. Hier kunnen we ook lunchen, bijvoorbeeld in het Victoriaanse Wayfarers Arcade met zijn indrukwekkende glazen en gietijzeren koepel.

26 april. Deze dag beginnen we in Bury, een marktplaats waar wel 400 kraampjes zijn die van alles verkopen, van antiek aardewerk tot vintage vinyl. Tegen het einde van de ochtend rijden we over de rails van de East Lancashire Railway door het prachtige landschap van de West Pennines. Al vanaf het begin van de industriële revolutie vervoert E.L.R passagiers en goederen door deze regio. We sluiten de dag af in de hoofdstad van de streek; Lancaster en wel in het sfeervolle Oswaldtwistle Mills, historisch erfgoed; voorheen fabriek,nu een luxe winkelcentrum voor tea and cake.

27 april. Vandaag gaan we de weidse meren en indrukwekkende  heuvels van het Lake district bekijken en wel vanaf het water; vanuit Bowness-on- Windermere maken we een cruise over Windermere naar Waterhead Pier. Vlakbij ligt Ambleside, gelegen aan een van de vele meren hier, hebben we vrije tijd voor een wandeling of een bezoek aan de plaatselijke pub.

28 april. Na een ontspannen ontbijt vertrekken we vanuit Blackpool weer naar de de andere kust, Hull. Onderweg hebben we een lunchstop in Skipton, een vriendelijke marktplaats in de Yorkshire Dales. Het Normandisch kasteel torent hoog boven de rivier uit en de voetpaden langs het Leeds-Liverpool kanaal nodigen uit tot een wandeling.

Inschepen nachtboot Hull-Rotterdam/Europoort 18.30.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief: Alle vervoer met een Engelse touringcar. Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hut accommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet). Verblijf in hotel Liberty’s in Blackpool op basis van halfpension. Entrees dag 4 en 5.
Exclusief: lunches

Bij te boeken: maaltijden op de boot , 2 pers. (buiten)hut.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stcihting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Op aanvraag bieden wij ook de mogelijkheid om opgehaald te worden in de woonplaats.

Aanmelden kan tot 30 maart 2023 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575.