Hart van Engeland met Pasen | 28 maart – 2 april 2024

In het hart van Engeland; Coventry, Stratford en meer….

Zesdaagse reis € 645,- inclusief excursies

Dag 116.30 uur Transfer vanaf Den Haag CS naar Rotterdam-P&O Ferries voor oversteek Hull.
18:30 uur Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull
Dag 2Aankomst Hull, Calke Abbey, Daventry hotel****
Dag 3Dagexcursie Coventry
Dag 4Dagexcursie Stratford – upon- Avon
Dag 5Southwell: Workhouse, Clumber Park , Hull
Dag 609.00 Aankomst Europoort, transfer naar Den Haag CS

29 maart. Na aankomst in Hull en kennismaking met onze chauffeur rijden we naar Calke Abbey in Derby. Een tijdcapsule, zo zou je dit barokke landhuis, gelegen in de heuvels van Derbyshire, kunnen omschrijven. Het vertelt het verhaal van zijn excentrieke bewoners; de familie Harpur-Crewe, hun verzamelwoede en andere eigenaardigheden. Ondergrondse tunnels tussen de dienstbodenvertrekken en het huis , speciaal voor de tuinmannen was er één naar de tuinen, allemaal zodat de familie niet gestoord hoefde te worden. We kunnen hier ook de lunch gebruiken (zonder bespied te worden).

Hierna is het tijd ons hotel op te zoeken: Spa hotel Daventry court ****. We verblijven de komende dagen in dit mooie hotel waar we kunnen genieten van heerlijke maaltijden, de wellness ruimtes en natuurlijk entertainment; een eerbetoon aan Tom Jones en Shirley Bassey!

30 maart. Na het ontbijt vertrekken we naar Coventry, een stad met een technische geschiedenis. Niet verwonderlijk daarom dat het transport- museum hier gevestigd is. Zeker een bezoek waard; van koetsen tot race autos. Daarnaast bezoeken we gezamenlijk St Mary’s Guildhall; een verborgen juweeltje.

31 maart. Stratford – upon – Avon is natuurlijk de geboorteplaats van William Shakespeare; the Bard. Daarnaast is het ook een plaatsje met lieflijke cottages, charmante straatjes en romantische oevers (zwanen zijn hier volop). We bezoeken gezamenlijk Shakespeare’s geboortehuis en ook de andere huizen in de Shakespeare trust zijn inbegrepen bij de excursie, zoals Anne Hathaway’s cottage en New Place.

 

qua afmeting goed

1 april. Vandaag is het tijd om uit te checken bij ons hotel en richting het noorden te rijden. We bezoeken in de ochtend het Workhouse. Teruggaande in de tijd van Koningin Victoria kunnen we meemaken hoe het was voor de allerarmsten die hier hun toevlucht zochten. Om misbruik van gratis onderdak en voedsel te voorkomen werd hen het leven zo onaangenaam mogelijk gemaakt. Charlie Chaplin bracht zijn jeugd door in een dergelijk instituut. Daarna is het tijd om lekker de frisse lucht in te gaan; Clumber park, heeft van alles te bieden: bekijk de mini kathedraal, de Victoriaanse kassen en het tuinmuseum. Het restaurant aan het meer is ook een mooie plek om even neer te strijken.

In de namiddag gaan we weer aan boord bij P&O Ferries om na te genieten van een prachtige Paasreis!

2 april. 9.00. Aankomst Europoort en vertrek naar Den Haag CS.


Inclusief
– Vervoer v.v. Den Haag CS.
– Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hut-accommodatie ( 2 pers.hut met eigen douche + toilet)
– Verblijf in hotel****, half-pension op basis van 2 pers.deelkamer. Excursies dag 2, 3, 4, 5.

Exclusief
Lunches

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070- 3637575 of 06-55828882