Bristol, Bath en Oxford; 9 -13 mei

De mooiste plekken in Zuidwest Engeland

5 daagse reis € 530,- In het zuidwesten van Engeland kunnen we in het elegante Bath geneeskrachtig water drinken, in Bristol een Street Art Tour wandelen én in het beroemde Oxford de “dreaming spires ” bewonderen.

Dag 1 22.00. Hoek van Holland: oversteek met Stena line naar Harwich, England.
Dag 2 Aankomst Harwich, met privé touringcar en chauffeur naar Bristol. Onderweg bezoek aan het plaatsje Stowe; Stowe house en Park.
Dag 3 Bezoek aan Bath met rondleiding door een plaatselijke gids, rondrit Cheddar Gorge.
Dag 4 Kennismaken met Bristol, Oxford en Colchester. Inscheping Stena Line, Harwich.
Dag 508.30 Aankomst Hoek van Holland. Evt. transfer naar Den Haag CS.

9 mei 21.00 Ontmoeting bij de terminal van Stena Line (of transfer vanaf Den Haag CS). Eénmaal aan boord is het genieten van het spectaculaire uitzicht op zee, een drankje en een hapje en natuurlijk de luxe en-suite hut met tv. We zijn op reis!

10 mei Bij aankomst in Harwich maken we kennis met onze Engelse chauffeur en zijn bus die geheel ter beschikking aan ons zijn gesteld. Op weg naar Bristol hebben we behalve een koffiestop nog vrije tijd in Stowe; dit grotendeels in de 18de eeuw ontworpen park is een uitstekend voorbeeld van Engelse landschapsarchitectuur. Op fotogenieke plekken in het landschap zijn zogenaamde “follies” te vinden, nabootsingen van klassieke gebouwen.

Later in de middag komen we bij het hotel*** in Bristol aan. Na het diner kunnen we de omgeving verkennen: het hotel ligt nabij de haven, een kleurrijk centrum van cultuur en creativiteit.

11 mei Na het ontbijt gaan we Bath bezoeken. Het is genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege het gebruik van Cotswold stone bij alle historische gebouwen. De geschiedenis gaat terug tot aan het begin van onze jaartelling. De Romeinse baden in het bijzonder zijn zeer beroemd en niet voor niets; de natuurlijke bronnen zorgen al eeuwen voor geneeskrachtig water.

Een plaatselijke gids zal ons rondleiden in het centrum van Bath. Daarna kunnen we zelf een keuze maken: bijv. de Roman Baths bezoeken, het geneeskrachtige water proeven in de Pump room en natuurlijk is daar de zeer fraaie Pulteney Bridge te bewonderen, een nabootsing van de bekende Ponte Vecchi in Florence. Op de terugreis naar Bristol rijden we door de Cheddar Gorge, de meest spectaculaire bergengte van Engeland, een fotostop is een must. In de bergwanden zijn veel spelonken en grotten alwaar het oudste complete menselijke skelet van Groot-Brittannië is gevonden. De beroemde Cheddar-kaas vindt hier zijn oorsprong en wordt nog steeds gerijpt in de grotten.

12 mei Vroeger een berucht piratenbroeinest, tegenwoordig Cool & Creative. Bristol: een eigenzinnige havenstad. Er is de mogelijkheid om het havenmuseum te bezoeken inclusief een interessante uitleg over de geschiedenis van de stad en haven. En er is tijd om de stad verder te verkennen; een Street-Art tour misschien? Banksy heeft hier behoorlijk wat Graffitikunst geëxposeerd. Om 13.00 uur is het tijd om te vertrekken naar een andere bijzondere plaats: Oxford.

Oxford staat bekend als “the city of dreaming spires” vanwege de vele Gotische torens. Alhoewel de universiteitsgebouwen uit de 15de, 16de en 17de eeuw stammen, is het toch een moderne stad vanwege het studentenleven. Veel bekende schrijvers, dichters en wetenschappers hebben hier gestudeerd. Door de detective series: Morse en Lewis is het straatbeeld van Oxford voor veel mensen bekend geworden.

Op naar de volgende mooie stad: Colchester. Hier kunnen we dineren.

21.30 Inscheping Harwich.

13 mei 08.30. Aankomst Hoek van Holland en evt. transfer naar Den Haag CS.Inclusief
– Met Stena Line oversteek Hoek van Holland-Harwich inclusief hutaccommodatie (2 pers. binnenhut met eigen douche + toilet)

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Excursies dag 2, 3 & 4.

Extra bij te boeken: 1, 2 of 4 pers. buitenhut.

Exclusief: lunches en diner dag 4.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 25 februari 2024 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06-25553870 of 06-55828882