Beautiful Bournemouth 5 -11 maart 2023

Wegens succes herhaald met extra dag in New Forest National Park!


5 -11 maart 2023, 7 daagse reis € 525,-

Dag 120.00.  Verzamelen bij Stena Line terminal in Hoek van Holland.
Dag 2Aankomst Harwich, Saint Albans, Hampshire, Dorset.
Dag 3Poole en Swanage, Jurrasic Coast.
Dag 4Dorchester , Weymouth
Dag 5New Forest, Lyndhurst, Lymington.
Dag 6Hampshire, Lunchstop, Diner in Colchester, Harwich 21.00 inschepen Ferry.
Dag 708.00 Aankomst Hoek van Holland.

We beginnen deze vroege voorjaarsreis vanuit Hoek van Holland alwaar we om 20.00 uur verzamelen in de terminal van de Stena Line. Gezamenlijk gaan we aan boord waarna we met een drankje aan de bar kunnen genieten van spectaculaire uitzichten. (een maaltijd gebruiken kan natuurlijk ook).

Aangekomen in Harwich worden we door een Engelse touringcar en chauffeur vervoerd naar een overstap punt waar we de andere, Britse, reizigers ontmoeten. Op weg naar onze bestemming maken we een lunchstop in een historische plaats. Eenmaal in Bournemouth verblijven we in een nader te bepalen 3* hotel nabij de boulevard. De comfortabele kamers beschikken over een eigen badkamer, TV, WIFI, telefoon, thee- en koffie-faciliteiten en zijn te bereiken met een lift.

Na het ontbijt gaan we op excursie. Met de bus maken wij een rondrit langs de beroemde Jurassic Coast, We bezoeken eerst de havenplaats Poole en Brownsea island: dit eiland ligt in het midden van Poole en is een toevluchtsoord voor zeldzame dieren. Dan een mooie tocht langs het indrukwekkende hooggelegen Corfe Castle en de Purbeck peninsula naar, Swanage. Een kustplaats gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Jurassic Coast. Swanage is geliefd, het is de laatste 50 jaar niet veel veranderd en biedt veel. Een wandeling op de Victoriaanse pier geeft mooie uitzichten en een rijke blik richting de stad. Een bezoek aan het pittoreske stationnetje voor een treintocht met een ouderwetse stoomtrein ontstaat de Harry Potter sfeer. Shoppers kunnen hier hun hart ophalen, een  mix van high street fashion en vele kleine onafhankelijke winkels die van alles verkopen.

Aan het einde van de middag keren we terug voor het diner in ons hotel en het entertainment dat ons aangeboden wordt: Music and dancing, a quiz or…..

 

Onze tweede excursie-dag brengt ons naar Weymouth, een levendige havenplaats. Elke 30 minuten vertrekt er een treintje dat je van de kust over de stadsbrug naar het levendige Hope square brengt. In de middag bezoeken we ook nog de hoofdstad van Dorset; Dorchester. Een stad met veel geschiedenis waar de plaatselijke gids ons veel over weet te vertellen.

Op deze dag gaan we naar het idyllische New Forest , het kleinste nationale park van Engeland, beroemd om zijn loslopende viervoeters. Die we ook zeker zullen tegenkomen tijdens de rondrit. We stoppen in Lyndhurst, de “hoofdstad” van het park en in Brockenhurst, vol ouderwetse charme waar het heerlijk wandelen is of genieten van een echte Engelse tea.


Na een ontspannen ontbijt gaan we richting ons overstappunt maar we zullen eerst opnieuw in een historische plaats de lunch gebruiken (er is ook tijd om de plaats te verkennen) Het diner zullen we in Colchester gebruiken. En dan is het tijd om aan boord te gaan van de Stena Line Ferry, richting Nederland.


Inclusief
– Oversteek met Stena Line Hoek van Holland – Harwich inclusief hutaccommodatie (2 pers. binnenhut met eigen douche + toilet)

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Excursies dag 3, 4 & 5.

Extra bij te boeken: 4 of 2 pers.buitenhut, maaltijden aan boord.

Exclusief: lunches en diner dag 6.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stcihting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Op aanvraag bieden wij ook de mogelijkheid om opgehaald te worden in de woonplaats.

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575 of 06-55828882

Volg ons op Facebook Facebook