Kerstreis; Manchester & Liverpool 23 – 28 november 2023

Winter in Engeland 6 daagse reis € 585,- inclusief excursies

Dag 116.45. Verzamelen Den Haag CS, naar P&O Ferries, Europoort
Dag 209.00 Aankomst Hull, Halifax, Worsley Hotel
Dag 3Manchester centrum en kerstmarkt
Dag 4Liverpool dagexcursie
Dag 5 Uitchecken, York, Hull
Dag 609.00 Aankomst Rotterdam-Europoort, 10.30 aankomst Den Haag CS

Donderdag 23 november
16.45 uur stappen wij op de MTB-bus die ons van Centraal Station Den Haag naar P&O Ferries, Europoort brengt. We gaan gezamenlijk aan boord: de reis naar Engeland is nu echt begonnen!

Als u een voucher hebt, kunt u gezellig dineren in het restaurant. Verder; winkelen, een drankje aan de bar, zeelucht opsnuiven, genieten van live-entertainment of een film; het kan allemaal aan boord.

Vrijdag 24 november  
Gearriveerd in de Engelse havenplaats: Hull, maken we kennis met onze touringcar chauffeur die ons allereerst rijdt naar de boeiende stad; Halifax, eeuwenlang het centrum voor de wolindustrie in West Yorkshire. We bezoeken het monumentale gebouw ‘Piece Hall’ dat van 1779 tot 1900 het industriële centrum voor alle handgeweven stoffen uit de regio was en Nu, gerestaureerd, heeft het een culturele- en recreatieve bestemming met een grote binnenplaats omringd door galerijen, winkels, cafés en restaurants. Een plaatselijke gids zal ons rondleiden. In de middag rijden we naar het plaatsje Worsley voor ons verblijf in het moderne Novotel*** op basis van halfpension.

Zaterdag 25 november  
Na het ontbijt bezoeken we Manchester, één van de grootste steden van Engeland. 200 jaar geleden was dit al een belangrijke en rijke industrie stad, de historische gebouwen getuigen daar van. Door een bomexplosie in 1996 werd het centrum zwaar beschadigd en is het stadsbeeld ingrijpend veranderd. Het centrum is tegenwoordig een mix van historische en moderne architectuur. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar zoals bijvoorbeeld: Chetham Library, de oudste bibliotheek in Engeland, ernaast Manchester Cathedral en aan de andere kant het moderne voetbal museum ( Man U en Man city!) In dit seizoen is het historisch centrum verrijkt met verlichte kerstmarkten verdeeld over verschillende straten en pleintjes. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons hotel voor een ontspannen diner en… entertainment!

Zondag 26 november
Vandaag bezoek aan Liverpool: de thuisbasis van The Beatles. Wij starten met een muzikale geschiedenistour en kunnen veel leren over de opkomst van deze groep tot aan hun wereldwijde roem. Onderweg zien en horen we o.a. de onvergetelijke; Penny Lane, Strawberry Fields en Eleanor Rigby, beroemde songs, die hier hun oorsprong hebben. Na de tour is er vrije tijd om de stad verder te verkennen: naast een kerstmarkt is er de levendige waterkant, moderne kunst en grootse architectuur te vinden. Stap zeker binnen in het monumentale Royal Liver Building, en de Liverpool Tate museum, de toegang is gratis.

Maandag 27 november
Na het ontbijt en uitchecken van ons hotel rijden wij naar de historische stad York om aldaar het bijzondere (geestrijke) huis van Mr. Green te bezoeken. Een medewerker kan ons veel vertellen over de rijke geschiedenis van het huis. Daarna is er genoeg tijd om op eigen gelegenheid het centrum van York te bezoeken dat zo ontzettend veel te bieden heeft. Tegen het einde van de middag gaan we richting Hull voor inscheping op de P&0 veerdienst naar Europoort. Wederom genieten van het dinerbuffet, het entertainment en de uitzichten.

Dinsdag 28 november
Aangemeerd in Europoort, staat de MTB-bus te wachten om ons naar het Centraal Station in Den Haag te brengen. Om plm. 11.00 uur nemen wij afscheid van elkaar.

Inclusief: Transfer bus van Den Haag CS naar Europoort, 2 pers.hut ( gedeeld) met eigen faciliteiten aan boord. 2 pers.kamer( gedeeld) in het 3*** hotel op basis van half-pension. Alle vervoer in Engeland met Engelse touringcar.

Exclusief: Lunches

Bij te boeken: maaltijden aan boord P&O Ferries, 2 of 4 pers. buitenhut ( lage bedden) of hut voor alleengebruik.


Aanmelden kan tot 29 september 2023 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575.