Walvissen en zee vogels spotten 26 september

Gaat u mee walvissen en zeevogels spotten in de Engelse wateren?

excursie € 125,-

26 – 09 0.8.00 Vervoer naar Staithes vanuit Scarborough v.v.
North York moors

Deze reis biedt ook een mooie gelegenheid om het prachtige landschap van het North York Moors National Park vanaf de zee te zien. Het brengt ons in direct persoonlijk contact met de YCN-leden (Yorkshire Coast Nature). De teamleden wonen lokaal en hebben als doel natuur en wilde dieren te ondersteunen en te beschermen. Dit doen zij o.a. door het organiseren van workshops en excursies. Het is leuk om ook op deze wijze kennis te maken met de Britten in al hun leefvormen. 

Vanuit ons hotel rijden we ’s morgens vroeg naar het kustplaatsje Staithes om deel te nemen aan de dagexcursie om het zeeleven daadwerkelijk vanaf de boot te ervaren. Wat leeft en migreert daar allemaal voor de kust van de North York Moors ? Verrassend veel, om er een paar te noemen:  tuimelaars, bruinvissen, dolfijnen, reuzenhaaien, grote roggen, bultruggen en orka’s. Boven de golven scheren en duiken de pijlstormvogels, Arctische Jagers, papegaaiduikers, alken, drie-teen- meeuwen, Jan van Genten en alles wat maar kan vliegen.   

Op de afgesproken plaats ontmoeten wij de deskundige gids die ons gedurende heel de dag zal begeleiden. Het eerste deel van de excursie is aan land, vanaf een uitkijkpunt leren we de zee en golven te observeren en raken vertrouwd met technieken en hoe de zeedieren te identificeren.  

Via de kadetrap stappen we aan boord. De schipper zet koers naar de vogels die scholen haringen volgen, want daar zijn de hotspots. Deinend op de golven vertelt onze gids over het zeeleven en de vogels, vis- en walvissoorten die goed gedijen nu er een overvloed aan haring en plankton in de Noordzee is. Zijn scherpe ogen zien de kleinste bewegingen en identificeren elk dier.

‘De zee werd plotseling spiegelglad en een ogenblik later verrees een grote, zwarte dwergvinvis die een explosie van adem uitstootte. Wij zagen zijn rugvin; zijn rug kromde en weg was hij, de zee was weer gesloten. Het gebeurde in een flits en liet ons stomverbaasd achter. “Een jong exemplaar” riep de gids, “blijf kijken want hij komt terug”. Wij wachtten en wachtten en net toen het adrenalinegehalte was genormaliseerd, kwam de walvis weer boven, de vin koerste recht op ons af…, vlak voor stuurboord dook hij en gleed als een grote, diepdonkere schaduw onder onze boot. Wij konden het dier in de ogen zien en waren allemaal getroffen door het contact met dit bijzondere zoogdier.”

Overtuigd?

Voor deze excursie trekt u stevige schoenen aan en neem warme en waterdichte kleding mee. Verrekijkers zijn een must. Er zijn een beperkt aantal Leica kijkers beschikbaar voor £ 10 per dag. Vergeet ook uw camera niet. Aan het eind van de middag stappen we weer terug aan land waar onze chauffeur wacht. In het hotel wordt het diner geserveerd en is het genieten van het amusement dat het hotel biedt.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief:Vervoer naar Staithes v.v. en boottocht( 9 uur), ontbijt en lunch pakket. Deze excursie is een optioneel onderdeel van de Scarborough reis, zie aldaar.
.

Aanmelden kan tot 15 augustus 2020 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575 of 06-25553870.