Noord Wales

Natuur, kastelen en draken

Zesdaagse reis € 400,- inclusief entrees

Dag 1Oversteek Rotterdam/Europoort-Hull met P&O Ferries. Inscheping om 18:30 uur
Dag 2Aankomst Hull, Bezoek aan Speke Hall en accommodatie in Colwyn Bay, Wales
Dag 3Pontcysyllte aquaduct Stream in the sky, Chirk Castle
Dag 4Bodnant Garden, Snowdonia en Llangollen
Dag 5Liverpool
Dag 6Aankomst Europoort om 08:45
Speke hall

Croeso a Cymru = welkom in Wales!

Maar eerst bezoeken we Speke Hall. Een landhuis gelegen in een oase van rust nabij Liverpool. De eerste steen werd gelegd in 1530 en de laatste in 1598, sedertdien zijn er geen noemenswaardige veranderingen geweest. Op de binnenplaats staan Adam & Eve, de 500 jaar oude taxusbomen. Een wandeling door dit huis brengt ons terug in de Tudortijd: gaten in de muren om stilletjes mee te luisteren, krakende houten vloeren waar de handgemaakte tapijten de bloedvlekken verbergen, kingsize hemelbedden, een prachtig wapenschild en verhalen over dwalende geesten.  De lunch kunnen we hier ook gebruiken, probeer een van de regionale specialiteiten, zoals Scouse of Wet Nelly.

Een bijzondere ervaring: Het aquaduct Pontcysyllte, tegenwoordig Werelderfgoed, bij Llangollen in Wales. Kanalen waren de aderen van de Industriële revolutie, gebruikt om grondstoffen naar de fabrieken en eindproducten naar de steden te vervoeren. Thomas Telford and William Jessop waren in 1795 de belangrijkste kanaal en brug bouwkundigen. Zij hebben ook dit machtige aquaduct gebouwd. Vandaag krijgen we de kans om met een typisch Engelse kanaalboot het weidse, ruige landschap van Noord Wales vanaf het hooggelegen aquaduct te bewonderen. Stream in the sky !

Daarna is het tijd voor Chirk Castle. Dit indrukwekkende kasteel wordt al vanaf 1310 bewoond. Er is dus een schat aan historie te bewonderen. Men kan zowel de vertrekken van de aristocratische families die hier woonden als de personeelsverblijven bezoeken. Het omliggende park en de schitterend aangelegde tuinen geven een mooi uitzicht op de heuvels en valleien van Shropshire en Cheshire.

Niet ver van ons tijdelijk huis, bezoeken we de wonderschone tuinen van Bodnant Garden of Gardd Bodnant in het Welsh. Gecreëerd in 1874 en ontwikkeld door vijf generaties van één familie, hier zijn werkelijk alle tuin- en parklandschappen vertegenwoordigd; van formeel tot exotisch. In het voorjaar zijn de bloeiende azalea’s, rododendrons en de beroemde Laburnum-boog, een lust voor het oog. Trek stevige schoenen aan want de “Gardd” is uitgestrekt en het terrein is hier en daar steil. In de middag staat Snowdonia National Park op het programma. De tocht voert ons door de magnifieke “Pass of Llanberis”, naar de hoogste berg van Wales: Mount Snowdon alwaar we de mogelijkheid hebben een stuk de berg op te lopen. Het indrukwekkende landschap is alom aanwezig. We sluiten de middag af in Llangollen waar het goed toeven is aan de rivier of bij de oude spoorlijn.

Vanuit Colwyn Bay vertrekken we naar Liverpool. Deze belangrijke havenstad is natuurlijk ook bekend als geboortestad van de Beatles. We maken een rondrit langs de belangrijkste attracties met een enthousiaste gids, gespecialiseerd in The Beatles, aan boord van de bus. Daarna kunnen we de stad zelf verkennen: het fraai opgeknapte havengedeelte geeft een goed beeld van Liverpool’s gouden tijden, ook op het gebied van kunst en cultuur heeft deze levendige stad veel te bieden: The Beatles story, Mersey side museum, Tate Gallery for Modern Art of Sudley House (kunstcollectie) en nog veel meer. 15.00 uur vertrekken we naar Hull voor de oversteek met P&O Ferries naar Rotterdam – Europoort.


Inclusief
– Transfer naar Europoort v.v.Den Haag CS..Vervoer met Engelse touringcar v.v. vanaf Hull
– Oversteek met P&O Ferries Rotterdam – Hull inclusief hutaccommodatie (4 pers.hut met eigen douche + toilet)
– Verblijf bij gastvrije Britten op basis van volpension of verblijf in Bed & Breakfast
– Entreegelden dag 3, 4, 5, & educatief programma

Exclusief
– Maaltijden en 2 pers.hut op de boot en lunch op de tweede dag

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06 25553870