Schitterend Zuid Wales: 6 – 11 juni 2024

Swansea Bay, Gower-schiereiland en Brecon Beacons.

Zesdaagse reis € 650,-* met vervoer, hotel half pension en excursies

Dag 119.00 verzamelen CS Den Haag, transfer naar Stena Line Hoek van Holland
Dag 206.30 aankomst Harwich, wisselstation, Chepstow, hotel in Port Talbot
Dag 3dagexcursie: Mumbles en The Gower
Dag 4dagexcursie: Brecon Mountain Railway & Brecon Beacons National Park
Dag 5uitchecken hotel, wisselstation, Colchester, Stena Line Harwich
Dag 608.00 aankomst Hoek van Holland, 10.00 CS Den Haag

Donderdag 6 juni Om 19.15 uur rijden wij vanaf CS Den Haag met de MTB-bus naar de Stena Line, Hoek van Holland. Gezamenlijk gaan we aan boord van de MS ‘Hollandica’. Onder het genot van een drankje, hapje het uitzicht bewonderen, winkelen, gokje wagen, het kan allemaal.

Vrijdag 7 juni ’s-Morgens vroeg arriveren we in Harwich en stappen op de bus die ons naar het wisselstation brengt. Onze nieuwe chauffeur rijdt richting de kust van Zuid-Wales. In de middeleeuwse stad Chepstow is er een recreatie-moment. Het hoog op de kliffen gelegen 11e-eeuwse kasteel, de stadspoort, havenmuur, museum en Mariakloosterkerk kenmerken deze grensstad. Aan het einde van de middag arriveren wij in het Aberavon Beach Hotel*** waar wij verwelkomd worden met een drankje. Het hotel ligt aan de boulevard met uitzicht over de Swansea Baai; het heeft een zwembad, bubbelbad en natuurlijk de oceaan voor de deur!

Zaterdag 8 juni Ontbijten én dan op excursie naar de andere zijde van de baai om een bezoek te brengen aan het gezellige plaatsje Mumbles: met een Victoriaanse pier, erfgoedmuseum, 12e eeuwse watermolen en een ciderpers. Mumbles is tevens de poort naar ‘the Gower’. Een lokale gids neemt ons mee op verkenning naar dit schiereiland. Het heeft uitgestrekte baaien en steile kliffen, in het binnenland zijn er kleine dorpjes, kasteelruïnes en merkwaardige kerken. Met een heerlijke Welsh cream tea sluiten we deze excursie af en gaan terug naar het hotel voor het diner.

Zondag 9 juni Brecon Mountain Railway & Brecon Beacons National Park: na het ontbijt gaan we richting het plaatsje Merthyr Tydfil, om bij het erfgoedstation op de stoomtrein te stappen. De reis gaat door Pontsticill, langs het Taf Fechan Reservoir en omhoog naar de Brecon Beacons. Het is hier genieten van de prachtige vergezichten. Daarna is het tijd om een rondrit te maken door het mooie Brecon Beacons National Park. Ook bezoeken we nog het pittoreske marktstadje Brecon, beroemd om zijn Georgische architectuur.

Maandag 10 Juni Wij checken uit het hotel en rijden richting het oosten van Engeland met onderweg een lunchpauze in een verrassingsplaatsje. Dan staat de historische stad Colchester nog op het programma. Sporen van de Romeinen, Normandiërs, Tudors en Victorianen zijn hier tastbaar aanwezig. De vakwerkhuizen in ‘The Dutch Quarter’ herinneren aan de periode dat Vlaamse ballingen hier hun toevluchtsoord vonden. Dankzij deze bekwame wevers werd de stad bekend om z’n hoogwaardige stoffen. We hebben hier de tijd om te recreëren en het diner te gebruiken. Na het diner stappen wij op de bus voor de transfer naar Harwich om aan boord te gaan bij de Stena Brittanica.  

Dinsdag 11 juni Om 08.00 uur zijn wij in Hoek van Holland en stappen aan boord van de MTB-bus. Een uurtje later op CS Den Haag nemen wij afscheid van elkaar. Hwyl!


* Prijsindicatie omdat de tarieven van de veerdiensten nog niet bekend zijn.

Inclusief

– Transfer CS Den Haag v.v.
– Oversteek met Stena Line Hoek van Holland-Harwich inclusief hutaccommodatie (2 persoons binnenhut met eigen douche + toilet).

– Vervoer met een Engelse touringcar, v.v.
– Verblijf in 3* Hotel op basis van half pension. Excursies dag 2, 3, 4 & 5.

  • Extra bij te boeken: 2 of 4 persoons buitenhut-en-suite, maaltijden aan boord.

Exclusief: lunches en diner dag 5.

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.

Aanmelden kan tot 1 maart 2024 via https://meetthebritish.nl/aanmelden/ of bel ons op: 070 – 3637575.