Scarborough en York Food Festival 24 – 29 september 2020

Grand Hotel Scarborough
Een trip vol historie, natuur en Brits eten!

Prijs 6 daagse reis € € 400,

Dag 1 16.30 uur transfer vanaf Den Haag CS naar Rotterdam/Europoort. Oversteek Hull met P&O Ferries
Dag 2 10.30 uur transfer naar Scarborough, inchecken in het Grand Hotel, Rondleiding met lokale gids.
Dag 3 Excursie walvis en zeevogels spotten of rondrit door North York Moors. ´s avonds Bingo en Cabaret
Dag 4 Bezoek aan York en Food & Drink festival.
Dag 5 In de ochtend vrije tijd in Scarborough. In de middag naar P&O Ferries, Hull-Rotterdam, inscheping
Dag 608.30 uur aankomst Rotterdam/Europoort. Transfer naar Den Haag CS
The Grand hotel

Bij aankomst rijden we meteen naar Scarborough om in te checken in “The Grand”. Dit prachtige Victoriaanse hotel uit 1863 ligt midden in het centrum. Het Harbour Lights Restaurant geeft een mooi uitzicht op de haven. Elke avond is er typisch Engels vermaak: in de balzaal is er live entertainment met oogverblindende cabaretshows, de professionele dansers en entertainers zijn gekleed in schitterende kostuums. Deze middag ontmoeten we de lokale gids, die ons wegwijs maakt in het oude centrum en levendig kan vertellen over het rijke verleden van de stad. Het personeel van “the Grand ” hotel verwacht ons ’s avonds voor het diner en daarna is het genieten van het aangeboden entertainment.

Na het ontbijt maken we een bus tour door het 1.435 kilometer grote Nationaal Park: North York Moors. Het landschap is heel divers; heuvels, hoogvlaktes, graslanden, heide, bos en kust. De reizigers die de unieke schoonheid van het North York Moors Park op een andere wijze willen beleven, kunnen tegen meerprijs deelnemen aan de dag-excursie op zee, van waaruit één van de oudste kustlijnen en het lokale en migrerende zeeleven, zoals walvissen en zeevogels te zien zijn. Deze reis staat uitgebreid beschreven op onze website. Voor deze excursie kunt u zich apart aanmelden. Terug in het hotel kunnen we een heerlijk diner en entertainment verwachten.

York centre

Na het ontbijt verlaten we Scarborough voor een bezoek aan de stad York. De  stadsmuren, kleine straatjes, bijzondere huizen en middeleeuwse kathedraal verhalen van een lange historie. In de talrijke winkels en pubs treft men de typische Britse sfeer aan.

De Engelse keuken had lange tijd geen goede naam, zoals de Britse schrijver William Somerset Maugham bevestigde. Tegenwoordig, dankzij diverse topkoks en invloeden van buitenaf, is daar verandering in gekomen. Om uw eigen mening te vormen, is het leuk een bezoek te brengen aan het Food & Drink Festival, waar lokale producten geproefd en gekocht kunnen worden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat de winst wordt afgedragen aan een goed doel. Het zegt wat over de mentaliteit van de Yorkshers!

Anne Brontë

Scarborough bruist altijd van activiteiten en biedt een schat aan vermaak rond twee prachtige baaien, de aantrekkelijke haven, het kasteel en de zandstranden. Vroeger was dit een vissersplaatsje dat in de Victoriaanse tijd uitgroeide tot een favoriet resort wat weer leidde tot het creëren van sierlijke parken en tuinen zoals de Esplanade en het Spa-complex. Het kasteel en de verzameling in het Rotunda Museum tonen het verleden,terwijl de veilige stranden en de mooie promenade met zijn typische Engelse amusement en attracties het heden vertegenwoordigen. Naast diverse bijzondere parken zijn er musea, theaters en kunstgalerijen. Juweeltjes: de geheime tuin en Stephan Joseph theater. Bezoek St. Marys Church, waar Anne Brontë ’s graf te vinden is. Een bustocht naar Whitby of naar de dorpen in het North York Moors National Park, fietshuur, klifwandeling, watersportevenementen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het Jazz Festival geeft de stad dit weekend een feestelijk tintje.

In de middag reizen we naar Hull en P&O Ferries voor inscheping en hut-toewijzing. We ontmoeten elkaar weer om 19.30 uur aan de Ierse Bar en daarna is er het heerlijke warm en koud buffet.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief: oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met hutaccommodatie, diner v.v., gereserveerde zitplaatsen in de touringcar, excursies, 3 x hotelovernachting met ontbijt en avondmaaltijd.
Exclusief: 2 pers.hut en evt. annuleringsverzekering.

Aanmelden kan tot 15 augustus 2020 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 – 3637575/ 06-25553870