Historisch Northumberland verplaatst naar mid- april 2024

Tijdens deze 7 daagse reis gaan we het Noordoosten van Engeland verkennen;  een gebied met bergachtige landschappen, robuuste kastelen, nostalgische marktsteden en verlate stranden.

Zevendaagse reis € 585,- inclusief entrees

Dag 119.00. Oversteek met P&O Ferries.
Dag 2Aankomst Hull, Newcastle, Chollerford
Dag 3Warkworth, Seahouses, Bamburgh
Dag 4Durham
Dag 5Hexham, Fort Chesters, Hadrian’s wall
Dag 6Vertrek Chollerford, verrassingsexcursie, Hull, inscheping P&O Ferries 18.30
Dag 7 08.30 Aankomst Europoort, evt. transferbus naar woonplaats

08.30 Aankomst in Hull. Per Engelse  touringcar- met een koffiebreak en een lunchstop in de grootste metropool van t noorden, Newcastle – naar het mooi gelegen hotel The George*** in Chollerford, dat direct toegang geeft tot diverse wandelroutes. Het hotel biedt veel: een lounge met entertainment, een zwembad en fitnessruimte en een fantastisch restaurant dat een gevarieerd menu biedt gebruikmakend van lokale en regionale producten. Hier kunnen we dagelijks gebruik maken van het ontbijtbuffet en driegangendiner.

Deze dag maken we een rondrit langs de ongerepte kust van Northumberland met diverse verborgen baaien en historische kastelen. Via de kustplaatsjes Warkworth en Seahouses gaan we richting Bamburgh om het 12de eeuwse kasteel te bezoeken.

Mede vanwege de schitterende ligging is het veelvuldig als filmlocatie gebruikt. We zijn weer ruim voor het diner terug in het hotel zodat er tijd is om Chollerford verder te bekijken.

Vandaag bezoeken we de historische stad Durham. We beginnen met een stadstour door een professionele gids. De kathedraal en kasteel zijn zó indrukwekkend dat ze onderdeel vormen van het Unesco-werelderfgoed. Durham is de voornaamste noordelijke  universiteitsstad en dat maakt het een dynamische plek om verder te verkennen.

Van de oost tot de westkust van Engeland liet Keizer Hadrianus een 117 km lange muur bouwen om Engeland te beschermen tegen de Schotten. Dat was in de jaren 122-128 na Christus en vandaag gaan we een deel van “Hadrian’s Wall” bezoeken. In het interessante marktstadje Hexham, kunnen we de lunch gebruiken, daarna is het door naar een tastbaar stukje muur; we brengen een bezoek aan het Romeinse fort:  Chesters en krijgen daar inzicht hoe het leven op zo’n buitenpost was.

Vandaag verlaten we ons comfortabele hotel The George en rijden richting Hull en Yorkshire. We bezoeken nog een -verrassing-! plaats onderweg, eind van de middag komen we aan in Hull en staat de veerboot klaar om ons terug naar Nederland te brengen. In het weekend is er een variatie aan entertainment aan boord.

 Om plm 09.00 zijn we weer op Nederlandse bodem in Europoort. De transfer bus brengt u naar uw woonplaats.


Inclusief
Transfer naar Europoort. Vervoer in Engeland met een luxe Engelse touringcar.

Oversteek met P&O Ferries, Rotterdam–Hull v.v. inclusief 4 persoons hut-accommodatie met eigen douche + toilet.

Verblijf op basis van halfpension in 3 sterren hotel incl.gebruik wellness/indoor zwembad, entertainment.

Entrees dag 3, 4, 5.

Exclusief
Lunches

Extra bij te boeken:
– Maaltijden aan boord
– 2 pers. binnen of buiten hut
– 1 pers.kamer in het hotel

Neem contact met ons op voor prijzen hiervan.

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070- 3637575 of 06-55828882

Tags: