Scarborough, 5 – 10 mrt 2020

Grand Hotel Scarborough
The moors, Whitby, pittoreske dorpjes en de songs van Cliff Richard en Frankie Valli

Prijs 6 daagse reis € € 400,

Dag 1 16.30 uur transfer vanaf Den Haag CS naar Rotterdam/Europoort. Oversteek Hull met P&O Ferries
Dag 2 10.30 uur transfer naar Scarborough, inchecken in het Grand Hotel, Muziekshow met eerbetoon aan Cliff Richard en Frankie Valli
Dag 3 Na het ontbijt excursie naar North York Moors. ´s avonds Bingo en Cabaret
Dag 4 Excursie naar Whitby
Dag 5Bezoek aan York. Einde van de middag naar P&O Hull-Rotterdam, inscheping
Dag 608.30 uur aankomst Rotterdam/Europoort. Transfer naar Den Haag CS

Scarborough bruist altijd van activiteiten en biedt een schat aan vermaak rond twee prachtige baaien, de aantrekkelijke haven, het kasteel en de zandstranden. Het Victoriaanse hotel The Grand dateert uit 1863 en ligt in het centrum van de stad. Een ideale locatie om deze badplaats te verkennen. Het hotel verwacht ons ‘s avonds voor het diner en voor een eerbetoon aan de songs van Cliff Richard en Franki Valli.

York Minster

Na het ontbijt maken we een bustour door het 1.435 kilometer grote Nationaal Park North York Moors. Het landschap bestaat uit heuvels, hoogvlaktes, graslanden, heide, bos en kust. Terug in het hotel gaan we genieten van een heerlijk diner en entertainment zoals bingo en cabaret.

Vandaag rijden we naar Whitby, een eeuwenoud vissersplaatsje. Whitby wordt gedomineerd door de ruïne van de abdij, dat oorspronkelijk gesticht werd in 657AD. Als we de 199 treden opgaan hebben we een spectaculair uitzicht over zee en de Gotische pracht die Bram Stoker inspireerde tot het schrijven van zijn roman Dracula. Of we kunnen wandelen door de nauwe straatjes van het middeleeuwse centrum waar in de vele juwelierszaakjes allerlei voorbeelden van de beroemde Whitby Jet (gitsteen) te vinden zijn. In de middag staat er een rondleiding op het programma: Rose Rylands is de plaatselijke “towncrier”, die Whitby’s rijke geschiedenis in geuren en kleuren weet over te brengen. Terug in het hotel gaan we genieten van een heerlijk diner en entertainment.

Whitby

York. Deze stad verveelt nooit: het rijke verleden, chocolade industrie, spookverhalen, straatmuzikanten, het grootste trein museum van Europa. Een stad met Romeinse-, Vikingen- en middeleeuwse invloeden, dat een onmiskenbare charme heeft. Aan het einde van de middag reizen we naar Hull voor inscheping en hut-toewijzing op de P&O Ferry naar Rotterdam. We ontmoeten elkaar weer om 19.30 uur aan de Ierse Bar en gaan genieten van het buffet.


Volg ons op Facebook Facebook


Inclusief: oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met hutaccommodatie, diner v.v., gereserveerde zitplaatsen in de touringcar, excursies, 2 x hotelovernachting met avondmaaltijd en ontbijt.
Exclusief: 2 pers.hut en evt. annuleringsverzekering.

Aanmelden kan tot 20 januari 2020 via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06-25553870,06-55828882