Bonnie Scotland | 15 – 20 juni 2023

Edinburgh, Glasgow and Loch Lomond

Zesdaagse reis € 525,- incl. entrees

Dag 118.00 Afvaart Europoort P&O Ferries
Dag 209.00 Aankomst Hull, Whitby, Newcastle
Dag 309.00 Rondleiding, Edinburgh
Dag 409.00 Glasgow, Loch Lomond
Dag 5 09.00 Jedburgh, Cragside, Hull
Dag 609.00 Aankomst Rotterdam-Europoort

18.00 Verzamelen bij de terminal van P&O Ferries, Rotterdam-Europoort voor inscheping. Het gezellige buffetrestaurant is open van 19.00-22.00 uur en op dek 8 en 9 is live-entertainment.

Na aankomst in Hull reizen we naar Whitby voor een koffiestop. De hooggelegen ruïnes van de Abdij kijken uit over deze historische kustplaats. Daarna bezoeken we Newcastle on Tyne . Vroeger een industriële stad, tegenwoordig een levendige, cultuurminnende stad. Zes bruggen, variërend van Victoriaans tot  zeer modern, overspannen de rivier en bepalen het gezicht van de stad.

Edinburgh: In de ochtend zal een Schotse gids ons rondleiden door het oude gedeelte van de stad. Vele beroemde bezienswaardigheden worden aangedaan, zoals de Royal Mile, Edinburgh Castle en The Palace of Holyrood House. U krijgt veel te horen over de geschiedenis van deze prachtige, elegante stad. In de middag gaan we zelf op verkenning; Princes street is de bekende winkelstraat. In Leith, de haven, ligt het Royal Yacht Brittanica.

 Op deze dag bezoeken we de metropool: Glasgow.  Interessante bezienswaardigheden te over, we doen een greep: Kelvingrove museum, Glasgow Cathedral, Clyde Ark, het Riverside Museum of Transport of  het opmerkelijke museum: The Tall Ship. Halverwege de middag, op de terugweg naar Edinburgh, stoppen we bij Loch Lomond. Naast Loch Ness het beroemdste Loch van Schotland. Even uitwaaien langs dit peilloos diep meer.

Vandaag doen we allereerst de grensstad Jedburgh aan, historisch bekend van invallen en nationale veldslagen. In het museum wordt het bewogen en tragische leven van Mary, Queen of Scots op levendige wijze uitgebeeld. Terug in Engeland, Northumberland, bezoeken we Cragside: Het spectaculair gelegen landhuis van de innovatieve familie Armstrong. Zij waren de eersten ter wereld die elektrische verlichting in hun huis aanbrachten.

Vroeg in de avond gaan we weer aan boord van P&O Ferries voor de overtocht naar het vasteland.


Inclusief: oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met hutaccommodatie, excursies, 3 x overnachting op Campus in een 1-persoonskamer met ontbijt.
Exclusief: 2 pers.hut, avondmaaltijden en evt. annuleringsverzekering.

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 06 – 55828882

Volg ons op Facebook Facebook