Bonnie Scotland | 18 – 24 juni 2023

Edinburgh, Rosslyn Chapel, Kelpies& Falkirk wheel

Zevendaagse reis € 550,- incl. entrees

Dag 118.00 Afvaart Europoort P&O Ferries
Dag 209.00 Aankomst Hull, stops in diverse plaatsen, Edinburgh
Dag 310.00 Rondleiding, Edinburgh
Dag 410.30 Rosslyn Chapel bezoek
Dag 5 10.30 Kelpies, Falkirk wheel
dag 610.00 Edinburgh, ? , Hull
Dag 709.00 Aankomst Rotterdam-Europoort

18.00 Verzamelen bij de terminal van P&O Ferries, Rotterdam-Europoort voor inscheping. Het gezellige buffetrestaurant is open van 19.00-22.00 uur en op dek 8 en 9 is het genieten van live-entertainment.

19 juni: Na aankomst in Hull reizen we zo snel als mogelijk naar Edinburgh. Onderweg hebben we enkele stops voor koffie en lunch. Vroeg in de middag arriveren we bij ons hotel, het 3 * Brittannia, centraal gelegen. Hier verblijven we de komende dagen op basis van half pension.

20 juni: Edinburgh: Halverwege de ochtend ontmoeten we onze plaatselijke gids die een bron van informatie is. We krijgen veel te horen en te zien over de geschiedenis van deze prachtige, elegante stad. Bekende bezienswaardigheden zijn o.a.:  Royal Mile, Princes Street, Edinburgh Castle en The Palace of Holyrood House. Dit paleis is het Schotse verblijf van de koninklijke familie van Groot Brittannië.  Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Naar bijvoorbeeld: Het National monument, de Botanische tuinen, Arthur’s seat. Onze reisleiding verstrekt verdere informatie.

21 juni: Vandaag reizen we met de bus naar Rosslyn Chapel. Het mysterie van Rosslyn Chapel, bekend geworden door het boek de da Vinci code, heeft te maken met drie mythes over de stichter van de kerk, Henri Sinclair. De kerk zelf is ook een mysterie; de manier waarop deze is gebouwd, de vreemde verwijzingen en afbeeldingen vormen een ingewikkelde puzzel die nog lang niet is opgelost. Een medewerker zal ons meer kunnen vertellen over de kerk en zijn bewogen geschiedenis.

22 juni: Kelpies & Falkirk Wheel. Een andere Schotse mythe wordt verbeeld door 2 enorme paardenkoppen; the Kelpies. Het zijn de grootste paardensculpturen ter wereld. Daar in de buurt treffen we ook het Falkirk-wiel aan. Dit is de enige roterende scheepslift ter wereld en wordt beschouwd als een uniek kunstwerk.  De lift verbindt het Forth and Clyde kanaal met het Union Kanaal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt.

23 juni: Na het ontbijt in het hotel verlaten we Edinburgh en rijden richting Engeland met onderweg nog diverse stops in interessante steden of marktplaatsen (verrassing!). Aan het eind van de middag stappen we weer aan boord van P&O Ferries voor de overtocht naar het vasteland.


24 juni: Aankomst Europoort, evt. transfer naar CS Rotterdam, Den Haag.


Inclusief:

Oversteek P&O Ferries Rotterdam-Hull met 2 pers.hut-accommodatie incl. faciliteiten, vervoer in Engeland en Schotland met Britse touringcar, excursies, 4 x overnachting in 3 * hotel Brittannia, centraal gelegen, op basis van half pension en 2 pers. kamer. Exclusief: lunches

Extra bij te boeken: maaltijden aan boord P&O Ferries, buitenhut, lage bedden, alleengebruik hut.

Aanmelden (voor 01-05-2023) via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070 3637575 of 06-55828882

NB: Dit reisschema is ruim voor de vertrekperiode opgesteld; Stichting MTB kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor tussentijdse veranderingen. De Stichting behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen aan te brengen zonder voorafgaande kennisgeving.