Buxton & Shrewsbury 19 – 24 apr 2020

Darwin’s geboorteplaats, river cruise, de Spa Buxton


6 daagse reis € 350,-

Verblijf in Brittania Hotel 4*, half pension. Bezoek aan Buxton, Matlock, Shrewsbury, Hardwick Hall.

18.30 ontmoeting bij de terminal P&O Ferries EUROPOORT. Oversteek naar  HULL

 Aankomst Hull, Buxton, Stafford

 

We beginnen de reis ècht in het buitenland: de eerste plaats die we aandoen is nl. hooggelegen in het Peak District National Park, Buxton. Dit elegante kuuroord wordt ook wel “het Bath van het noorden” genoemd. In “The Crescent” en Pumproom krijgen we fascinerende verhalen te horen over de geschiedenis van de Spa en kunnen we zelf uit de minerale bron drinken. In Pavilion Gardens is het goed toeven: lunchen in de rijk gedecoreerde Victoriaanse kas of een mooie rondwandeling langs de vele meertjes. Daarna is het tijd om ons hotel op te zoeken: Het Brittania Hotel in  Stafford. Hier dineren we gezamenlijk. In de avond is er entertainment in de gezellige lounge.

Na het ontbijt  rijden  we door het glooiende landschap richting Shrewsbury. Dit was o.a. de geboorteplaats van Charles Darwin. Ook de bekende verhalen van Brother Cadfael spelen zich hier af.  Uitleg van een plaatselijke historicus en een plattegrond  geeft meer inzicht  over deze middeleeuwse stad en zijn beroemde inwoners . Vanaf het water is het aanzicht weer heel anders; we maken een cruise over de rivier de Severn. Op de terugreis maken we een stop bij Ironbridge en Telford,  de bakermat van de industriële revolutie.

Op weg naar Matlock is het indrukwekkende landschap van  het nationale park van de East Midlands alom aanwezig. Heuvels, grillige rotsformaties en pittoreske dorpjes komen voorbij. In Matlock Bath  hebben we een afspraak in het Aquarium. Hier bevindt zich een apart museum; hologrammen, mineralen, porselein en een bron waarin voorwerpen verstenen. Er is genoeg tijd om deze gezellige plaats verder te verkennen, bijv. per kabelbaan de heuvel op, de grotten van Abraham’s Height in of winkelen in de oude straatjes.

Na ons laatste ontbijt in het Brittania Hotel rijden we naar  Hardwick Hall in het graafschap Derbyshire. Dit prachtige landhuis behoorde toe aan Bess of Hardwick, een puissant rijke zakenvrouw uit de tijd van Koningin Elizabeth I. Het buitenaanzicht van dit landhuis is sinds de 15e eeuw nauwelijks veranderd, maar binnen de muren zijn vele verschillende interieurstijlen te bewonderen. Buiten vindt u een, de Britten wel toevertrouwde, variatie aan thematuinen. Vanaf hier rijden we over de indrukwekkende Humber bridge naar Hull voor inscheping veerdienst naar Europoort. DAG 6.– 0.8.30 AANKOMST EUROPOORT