Bournemouth | 24 – 29 november 2022

Een knusse najaars reis naar Groot-Brittannië met een bootoversteek en Engelse touringcar, maar in een hotel.

Zesdaagse reis € 490,- inclusief entrees

Dag 1Oversteek met Stena Line Hoek van Holland – Harwich. 19.00 verzamelen bij terminal
Dag 2Aankomst Harwich, Saint Albans, Hampshire, Dorset
Dag 3Poole, Swanage, Brownsea island
Dag 4Winborne Minster, Kingston Lacy
Dag 5Hampshire, Saint Albans, Harwich 18.30 inschepen Ferry.
Dag 608.00 Aankomst Hoek van Holland

24 november donderdag

We beginnen deze verlichte kerstreis vanuit Hoek van Holland alwaar we om 19.00 uur verzamelen in de terminal van Stena Line Ferries. Gezamenlijk gaan we aan boord waarna wij kunnen genieten van heerlijke gerechten, live muziek en spectaculaire uitzichten.

 25 november vrijdag

Aangekomen in Harwich worden we opgewacht door een Engelse touringcar en chauffeur die ons naar de stad Saint Albans brengt. Hier vormen wij een groep met Britse medepassagiers: Time to Meet the British! Gezamenlijk reizen we naar het graafschap Hampshire voor een lunchpauze. Daarna rijden we zuidwaarts richting ons verblijf; hotel Trouville in Bournemouth.

Dit 3 sterren hotel ligt nabij het centrum en beschikt over diverse lounge gelegenheden, een fitnessruimte en indoor zwembad, gratis te gebruiken. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, TV, WIFI, telefoon, thee- en koffie-faciliteiten en zijn te bereiken met een lift.

Na het gezamenlijk diner (in de kerstsfeer natuurlijk, compleet met kalkoen en versieringen) stappen we het Christmas Tree Wonderland in. De boulevard van Bournemouth en een deel van het centrum is getransformeerd tot een spectaculair kerstdorp in winterse sfeer. Er zijn meer dan 100 verlichte bomen te volgen via het Christmas tree trail. De 30.000 Led-lichtjes creëren een magisch sfeer. Er is een kerstmarkt, een ijsbaan en nog veel meer… dat alles verlucht met live muziek en versnaperingen van het seizoen. Elke avond kunnen wij hier genieten van dit sprookjesland.  

26 november zaterdag

Na het ontbijt gaan we op excursie. Met de bus maken wij een rondrit langs de beroemde Jurassic Coast, het indrukwekkende hooggelegen Corfe Castle en Brownsea island. Dit eiland ligt in het midden van de haven Poole en is een toevluchtsoord voor zeldzame dieren. Wij recreëren in Swanage, een kuststad gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Jurassic Coast. Swanage is geliefd, het is de laatste 50 jaar niet veel veranderd en biedt veel. Een wandeling op de Victoriaanse pier geeft mooie uitzichten en een rijke blik richting de stad. Met een bezoek aan het pittoreske stationnetje met ouderwetse stoomtreinen ontstaat de Harry Potter sfeer. Shoppers kunnen hier ook hun hart ophalen, een  mix van high street fashion en vele kleine onafhankelijke winkels die van alles verkopen.

Aan het einde van de middag keren wij terug voor het diner in ons hotel en het entertainment dat ons aangeboden wordt: music & dancing, a quiz and ….more.

 27 november zondag

Vandaag brengen wij een bezoek aan het landgoed en landhuis Kingston Lacy prachtig gelegen nabij Winborne Minster in Dorset.

Het elegante Kingston Lacy landhuis dateert uit 1665 en werd gebouwd in opdracht van de familie Bankes. De tuinen en het park werden tegelijkertijd aangelegd, enkele van de oorspronkelijke bomen staan er nog steeds. We stappen in de residentie van deze machtige en flamboyante familie die meer dan 400 jaar grote delen van Dorset bezat en nabij Corfe Castle woonde. De familie heeft een intrigerend verleden: van vechten tegen de troepen van Oliver Cromwell tot het verzamelen van één van ‘s wereld grootste collecties oude Egyptische kunstvoorwerpen. De uitstekende gidsen in het huis kunnen het ons allemaal vertellen en laten zien. Na het overlijden van Hendry John Ralph Bankes in 1982 werd het huis en Corfe Castle nagelaten aan de National Trust. Een kudde Devon-runderen behoren nu tot de vaste bewoners.

In de namiddag keren we terug naar ons hotel voor het diner en entertainment.

En…vanavond is de laatste kans om een bezoek te brengen aan het sprookjesland Christmas Tree Wonderland!

28 november maandag

Na het ontbijt vertrekken we richting Harwich, voor de oversteek naar Hoek van Holland, Nederland.   Onderweg bezoeken we nog een interessante stad (verrassing!) waar we ook kunnen lunchen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van onze Britse medepassagiers. Om 18.30 stappen we aan boord van de Stena line Ferry.

29 november dinsdag

08.00 aankomst Hoek van Holland.


Inclusief
– Oversteek met Stena Line Ferries van Hoek van Holland – Harwich v.v.
– 3 -4 pers.hutaccommodatie met eigen faciliteiten
– Luxe touringcar vervoer in Engeland
– 3 daags verblijf in Hotel Trouville o.b.v. ontbijt/diner, 2 pers.kamers met eigen faciliteiten, gebruik indoor zwembad, entertainment
– 2 excursies

Exclusief
Lunches

Extra bij te boeken:
– Maaltijden aan boord
– 2 pers.binnen of buiten hut.
– 1 pers.kamer in Hotel Trouville.

Neem contact met ons op voor prijzen hiervan.

Aanmelden via info@meetthebritish.nl of bel ons op: 070- 3637575 of 06-55828882

Volg ons op Facebook Facebook